Nélkülem unatkoznál

te is

Karom kommandó

2012. június 12. 15:08 - yerma

A kommandó célja, tagjai

A társaság fő célkitűzése sikeresen felvenni a harcot a karmolással és egyúttal szabadságharcot vívni a karmolásmentes életért. A kommandó szigorúan titkos alapon működik, még tagok névsora sem publikus. Természetesen arccal azért rendelkezik Anya, amelyre a kaparófa kifejezés most talán alkalmasabb, mivel ezen teszteli a csata eredményességét. A szigorúan titkos besorolású munkát szabályos ütemterv alapján végzik a tagok a sikeres lebonyolítás érdekében. Az ütemterv a hatályos ISO szabványoknak megfelel. A kontrolling felelősről már írtam. Ezen kívül a kommandó tagjai közt szerepel a krónikás és a nótafa. (Mivel ez egy és ugyanaz a személy, legközelebb dalban mondom el)

A kommandó tevékenysége két fő feladatban fogalmazható meg:

  • felmérni a karomhosszúságot és
  • a sérülések elkerülése érdekében beavatkozni.

A beavatkozás módjára vonatkozó főbb szabályozások, iránymutatások

A beavatkozás sikere érdekében a művelet a karomtulajdonos számára váratlan időszakban kezdhető, akkor, amikor nem készül a kommandó támadására, és ellenállni képtelen. Az ellenálló karomtulajdonos könnyedén veszélyhelyzetbe kerülhet és veszélybe hozhatja a kommandó tagjait egy hirtelen mozdulatával, ezért célszerű ezt elkerülni. A tapasztalatok alapján ez az időpont a karomtulajdonos alvásának az ideje, de ez nem előírás, csak ajánlás.
A munkát csak ügyes és gyors kezű tagjaink végezhetik el, mivel a kiságy fölé görnyedés alatt gyors vágás már-már a sport (jóga) kategóriába tartozik.

A karom kommandó ebben az esetben a következő problémákkal szembesülhet

A karom tulajdonosa az egyik a ujját a szájába veheti, szophatja, ezáltal akadályozva a kommandó munkáját. Az ilyen karomtulajdonos ezért a tevékenységéért később szankcionálható, szabadságvesztésre ítélhető (járóka).
Amennyiben a karomtulajdonos tudat alatt vagy szándékosan szabotálja a kommandó tevékenységét a társaság tagjainak a munkát az alvás elsődleges színterén (kiságy) kell folytatnia. A kommandó türelmesen kivárja, amíg a karomtulajdonos megszakítja a vágást akadályozó tevékenységet (kiveszi az ujját a szájából), és csak azután lát neki a munkájához.
Ez a tevékenység kicsit megszakítja az alvás ütemét és a két generáció alvás alatti regenerációját, de megéri.

A sikeres munka jutalma

A produkció díjazása a mindenkor érvényes minimálbér kétszeresének a 70 százaléka (röviden: gyed) lehet maximum.
További jutalomként Anya új arc és új élet reményében tekint a jövőbe és várja a sebek behegedését.

Címkék: 9.hónap anya ír