Nélkülem unatkoznál

te is

Csillagok állása

2012. július 02. 13:50 - yerma

Az egész bejegyzés úgy kezdődött, hogy elidőztem a kis fürdőjátékokon, miközben pakoltam fel a kiságy tetejére, hogy Anna lelökhesse azt újra meg újra.

Így találtam meg rajtuk a feliratot, amit tudatlan emberként csak egyszerű szavaknak, neveknek véltem. Az általunk Incinek keresztelt kis kék maci felirata a Libra volt, a Finci nevű kis piros kos pedig Aries. Amikor ezeket a szavakat hangosan ízlelgettem, Anna a Libra szóra felkapta a fejét, és kérte egy türelmetlen sikkantással az ismétlését. Bizonyára a "br" betűkombináció nyerte el a tetszését. Azóta is bármikor felfigyel a Libra szó kimondásakor.

Ám csak nem hagyott nyugodni, hogy miért van rájuk írva ez a két szó. Rákerestem a neten modern ember lévén, és csakhamar kiderült, hogy ezek állatövi jegyek, a Libra maci a mérleget szimbolizálja, ami nem mellesleg Anna baba állatövi jegye is. Az Aries pedig a kos, mint ahogy az a formájából ki is derül. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a két állat véletlenszerűen került kiválasztásra.

Egyből eszembe jutott a dal: "Ha a Hold a hetedik házban áll, és Jupiter Mars mellé kerül, akkor béke honol a bolygók közt, és a csillagok szíve felderül", ami  Hair című film egyik dala, az Aquarius részlete. Innen pedig könnyedén ugrottam tovább gondolatban: bolygók, horoszkóp, aszcendens. Mi Anna baba horoszkópja is aszcendense?

Az aszcendens az az állatövi jegy, amely a születés pillanatában felkel a keleti horizonton (ahol lenyugszik az a deszcendens). A születés napján, 24 órán belül mind a 12 jegy egymás után megjelenik a keleti horizonton. Jelzi az egyén alaphangulatát, az „énérzést”, az élethez és többi emberhez való viszonyulását. Az aszcendens a személyiség képe is, amelyet a külvilág első benyomásként lát. Az aszcendensnek van a legerősebb hatása arra, hogy néz ki az ember, továbbá arra, hogy beszél, hogy mozog, milyen az alkata, milyenek a színei (szeme, haja, bőre stb.). Az aszcendens képes jelezni azt is, hogy mely testrészek a legsérülékenyebbek, milyen betegségekre hajlamos az egyén.

A Nap-jegyből kiderül, milyen lehetőségeink vannak, az aszcendens szerinti jegy pedig megmutatja, hogyan fogunk élni azokkal.

Azt tudjuk, hogy a horoszkópja Mérleg, más néven Libra. Találtam egy oldalt, amellyel ki lehet számítani, hogy egy adott időpontban a bolygók melyik állatövi jegyben álltak. Anna baba aszcendense a Vízöntő (Aquarius), deszcendense pedig az Oroszlán.

Anna baba és a bolygók:

Nap a nyolcadik (Mérleg) házban állt és a Hold a 11-ikben (Bak), a Merkúr a 8-ban (Mérleg), a Vénusz a 8-ban (Mérleg), a Mars az 7-ben (Oroszlán), a Jupiter a 3-ban (Bika), a Szaturnusz 8-ban (Mérleg), az Uránusz a 2-ban (Kos), a Neptunusz az elsőben (Vízöntő), a Plútó pedig a 11-ben (Bak).
A házak a bolygók szeletei, melyik minden helyzetben másként látszanak, minden ház különböző életterületért felelős.

Hogy ezeknek mi a jelentősége?

Az égvilágon minden, de az ég világon semmi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr204623820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.