Nélkülem unatkoznál

te is

Anna bál

2012. július 26. 10:46 - yerma

Fényévekkel könnyebb már Anna babával, bár mindig vannak hullámvölgyek, mégis. Mások a programok, mások a játékok, mint amik korábban voltak, de nem csak nem ugyanaz, hanem könnyebb.

Interaktív és mindenre reagál, ami persze például pelenkázáskor zavaró, de ott is le lehet őt foglalni, legfőképpen közös játékokkal. Azt már látjuk, hogy a kartondoboznak, tubusnak és kupaknak párja nincs önálló játék tekintetében. Az is nagyon szórakoztató, hogy humoros dolgokat lehet neki mutatni: tegnap például parodizáltam őt, hogy kacsázik négykézláb a szobában, és akkora gurgulázással kísérte és szó szerint visszatapsolta a produkciót. Megvan bennem az X-faktor. Aztán kacag akkor is, amikor hirtelen bekapom a mutogató ujjacskáját, ha pedig meglepődik valamin, akkor azt mondja "hííjjj!". Ezt képes szinte bármikor mondani, még akkor is, amikor lehunyt szemmel altatás alatt van, hall valami zajt, kipattan a szeme és így sikkant. A "brrrr" berregést "trrr"-nek ejti. Ezt tegnap tanulta, azóta állandóan berreg.
Az állatos mesekönyvben keresi az állatokat, mondókázunk róluk, akkor is a két térde között ül, és ugrál, kezeit csapkodja és közben fülig ér a szája. Vannak kedvencei, amiket magától megkeres: a kismadár, a virág, a pillangó. A mondókáját pedig a kisegérnek, a libának és a csigának szereti a legjobban. Sokszor számolunk pillangókat a szobájában, három darab van különböző helyeken, mindet megtalálja.

Korábbi történet kb 3 hónapos korából, hogy találtam a szobában egy molylepkét és megpróbáltam lecsapni, de nem sikerült. Hangos nevetgélés kísérte az akkor még magatehetetlennek képzelt baba részéről a mutatványt.

Megkülönbözteti a "gomb" és a "gomba" szavakat, előbbit a ruhán számolja, az utóbbit pedig a forgós játékán mutatja.

Kijött a negyedik fogacska is. Annyi talán a mellékhatás, hogy mostanában bújósabb lett.

Nagyon sokat mozog, mindenhol feláll, de leginkább egy kézzel teszi ezt, vagy labdával a kezében és csúszós mesekönyvön állva. Van, amikor sikerül neki bumm nélkül megúszni, de főleg a nap vége felé, amikor már fáradtabb, vannak koccanások.

Annyit mozog, hogy már azt gondoltuk rákötjük egy generátorra és nem fizetünk az energiáért.