Nélkülem unatkoznál

te is

Esti képek

2012. augusztus 01. 21:19 - yerma

Bámulatos a tempó és főként felnőtt ésszel követhetetlen, ahogy fejlődik a kisasszony percről percre. Könnyűszerrel húzza fel magát álló helyzetbe és oldalazva lépeget is már.

A teli pelenkával való dobálózás Anya régi játéka, ami mindig nagy sikert arat. A biztos hatás elérése érdekében Anya kénytelen zsonglőr elemekkel tarkítani a produkciót, hát mögött, láb alatt, közben taps, ami nem könnyű mutatvány, annak, akinek nem ez a hivatása, de egy immáron négy foggal vigyorgó kislány arca mindent feledtet. Arról nem is beszélve, hogy a karizmok fejlesztése után (8,5 kiló) igazán ráfér Anyára egy kis ugrabugra.

A szeparációs szorongásos tüneteit továbbra is látni vélem, miért tűntek volna el, de egyedül is eljátszik, sőt, mással is, úgy is mondhatnám ismerkedik. Kedvencei az ellentétes nemű éltesebb emberek, akik nyugalmat és biztonságot árasztanak. De hát kinek nem? Igazi társasági ember, csinálunk is egy regisztrációt a fészbúkra.
Rengeteget beszél, a szerencsebambusznak például azt mondta, hogy "ti-tá-hu", szerintem előző életében indián volt, elő is kaparom a Nagy Indiánkönyvet.
A minap látta magát a tükörben ásítani, és ez annyira megtetszett neki, hogy gurgulázott a tükör előtt, ami annyira megtetszett neki, hogy percekig nem hagyta abba.

Ma van az anyatejes táplálás (szoptatás) világnapja, 1992 óta tartják világszerte.

Nagy László: Esti képek (részlet)

Áldott melle fehérel csak,
hegycsúcs téli éjjelen,
rajta kényes ikercsillag
a könnyező gyerekszem.
Itt ül ágyában az anya,
mellre fogva gyermekét,
kívül éles fém-éjszaka,
csillagmezők szerte-szét.