Nélkülem unatkoznál

te is

Kérdezz felelek

2012. augusztus 10. 16:24 - yerma

Beszélünk, kommunikálunk és nem is akárhogyan. Megtanultuk a "dde" szócskát és a "n-emmm" hangzókat, és tökéletes mondattani helyzetekben alkalmazzuk. Nemcsak Anya. Arra a felvetésre például, hogy "Ebben a családban a hangoskodás nem divat!" menetrendszerűen érkezik a helyesnek vélt válasz: "Dde!" A "Tedd vissza a Fincit a helyére!" után gondolkodás nélkül kapom a választ: "N-emmm!" Még véletlenül sem keveri össze.
A legutóbb pedig azt találta mondani a hálátlan csemete azon fejtegetésre, hogy "Nem rendetlenkedünk a pelenkázásnál, mert akkor Anya nem tud tisztába tenni és ki fogsz pisilni és akkor azt fel kell takarítani és le kell fertőtleníteni és ha Anya azt csinálja, akkor nem tud addig veled játszani sem elbújósat, sem pedig a labdával nem tudunk gurigázni, de még a húzza-vonja játékot sem tudjuk játszani, ha Anya takarít közben..", hogy: "BLÖBLÖBL", Anya tekintélyét a földdel téve egyenlővé.

Más produkciók terén is nagyon jól haladunk, az "áhháhá"-val Anyát utánozza nevetés közben. A kis vízilovas hempergőre pedig gyorsan odacsámpázik hasra vágja magát, beveszi az ujját a szájába miközben "háhá baba"-szerű hangokat hallat. Talán azért, mert az a játék neve.

De általában is egyre többet jön oda hozzám, mászik fel rám, fejét befúrja a hasamba, közben szopja az ujját - így pihen. A másik eset, amikor jön, felmászik és puszit ad. Ez abból áll, hogy kitátja a kis száját, rátapad az arcomra, vagy orromra, vagy fülemre és jól összenyálazza, közben vigyorog. Csók, anyu.