Nélkülem unatkoznál

te is

Ötkarikás szemek

2012. augusztus 11. 09:25 - yerma

Hálistennek a karikás szemeknek még az emléke is a múlt ködébe vész, így most semmi nem vonja el a figyelmet a ráncokról. Az olimpiai időszak tökéletes alkalmat biztosít, adja magát a nagy sportágválasztásra. Azt, hogy mennyiben befolyásolja majd a döntésben, hogy az első sportoló, akit a tévében látott vívó volt, vagy lólengés gyakorlatban alkotott maradandót azt nem tudni.

Anya hasonló korban volt, amikor olimpián lólengésben nyertünk Magyar Zoltán révén és a tornát szerette a legjobban, de nyilván ez indifferens. Anya egyébként titokban azt szeretné, ha gyermeke éppen olyan nemes sportokból csemegézne, mint amilyen a vívás, ami hagyományosan lovagias sport, éppen ezért az etikettnek mind fontos szerepe van. Minden asszó megkezdése előtt a vívók fölemelt fegyverrel tisztelegnek az ellenfélnek, a bírónak és a közönségnek. A csörte befejeztével fegyvertelen kézzel való kézfogással köszönik meg egymásnak a küzdelmet. Mind a tisztelgés, mind pedig az asszó végén a kézfogás elmulasztása súlyos fegyelmi vétségnek számít. A víváshoz önfegyelem, koncentráció és tökéletes pszichés állapot megléte alapfeltétel, és ki ne szeretné gyermekét ezekkel - a szó szoros értelmében - felvértezve látni. És talán ami a legfontosabb: mint minden egyéb sport, ez is alázatra tanít.

Amire nagy esély van, azok a labdasportok, mivel a labdafogása egészen egyedülálló. Az ujja helyével érinti a labdát, amit aztán elegánsan eldob, ami úgy pattan, hogy nekiütközik a bögrének, amiről a küszöbig gurul, ahol irányt változtat és begurul a fürdőszobába az étkezőn át. Ezek alapján akár lehet biliárdjátékos, vagy golfos is. Ami miatt mégis a vízilabdára tippelek az a taposás képessége. Bárkit, bárhol, lehetőleg a legérzékenyebb helyeken letapos. Mellen ágaskodik, szájba belép, közben hajat markol. Igen, végül is két "Magyar vándor" bejegyzése is van méhen innenről és túlról.

Mi ez, ha nem sorszerűség? Ha másra nem, arra, hogy akadályfutó legyen.

Szólj hozzá!
Címkék: egyéb 11. hónap

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr134705738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.