Nélkülem unatkoznál

te is

Tizenegyedik vizsgálat

2012. augusztus 17. 13:32 - yerma

Újabb, már a tizenegyedik orvosi vizsgálaton vagyunk, túl, ami nagyon rémisztő, mert közeleg az egyéves születésnap, és borzasztó, hogy úgy múlik az idő, hogy az ember észre sem veszi. Bár, lehet, hogy így a természetes. A vizsgálat során kiderült, hogy Annánk súlya 8.560 gramm (mindössze 40 grammal gyarapodott), hossza 75 cm (ez 1 centivel hosszabb, mint előző hónapban), foga pedig 4 db van (ez is plusz 1 db-ot jelent). Ha ma lenne a vizsgálat már lehet, hogy 5 db fogat számolnának. Ezt senki sem tudja pontosan belőni, mert egyrészről a kisded nem mutatja magától meg, csak ha sír, akkor látjuk, másrészről meg Apa vélte látni, és hát Apa vitt már vakvágányra minket fogak tekintetében. Ami a fogzási folyamatra magyarázat lehet, hogy folyamatos az extra nyálzás, és felléptek az éjszakai alvási zavarok, amikor magam mellé kell venni, viszont visszarakni nem tudom, mert minduntalan felébred. Ilyenkor egymás mellett horkolunk.

Már megint nagyon sok mindent tanult, legszembetűnőbb az, hogy feláll, és elengedi a kezeit. Számoltam, hogy 8 másodpercet képes egyedül állni, hogy nem kapaszkodik. Szerencsére nem volt ebből még baleset, ügyesen lecsüccsent mindig. Sok hajmeresztő dolgot csinál, mint például a fej önkéntes beverése a falba. Ő azt hallgatja hogyan szól, nekem meg még nézni is rossz. Nyilván más a tónus a fal és a szekrény mellett, ezért mindegyiket végig kell próbálgatni. Mindenhová felmászik, radiátorra, rácsra, kis lábacskájával nyújtózkodik, amíg el nem ér dolgokat, aztán pakol és rámol. Jó jel, hogy megvan benne a hajlam a visszapakolásra is, amit még kivitelezni nemigen tud. Kanapéra felmászik és letolat.

Enni mindenfélét eszik, persze a saját tempójának megfelelően, nyilván fokhagymás rántásos főzeléket még nem adok neki. A húst nagyon szereti, a zöldbab főzelék eddig az, amiről elmondhatjuk, hogy nem egy kedvenc, de megkóstoltam, nem is nagyon finom. Két főzeléket eszik egy nap, egy gyümölcsöt és egy tejpépet lefekvés előtt, ezek mennyisége 1-1 bébiételes üveg átlagban, hol kevesebb, hol több. Tejpépből általában mindig repeta van. Kézben etetjük, enni ülve, de leginkább állva szeretne, ha hagynánk. Szélsőségesen extrém esetben hanyatt eszik és iszik. Lassan a kenyérhéj jön.