Nélkülem unatkoznál

te is

Hiányzó szavak

2012. augusztus 28. 08:03 - yerma

Nem mondhatni, hogy hamar jutottunk el oda, átnézzük a születéssel kapcsolatos videót. Nemrég írtuk lemezre és nemrégen néztük meg annyiszor legalábbis, hogy elemezni lehetett az eseményeket.

Maga a szülés az egy másfajta élmény volt, mint így visszanézni és ráadásul ennyi idő után. Többször megnézve nem sokkoló, nem fájdalmas, de részleteiben elnagyoltabb a kép, mint akkor, amikor mindez történt. De jó, hogy vissza tudjuk nézni, lehet belőle tanulni, mint mindenből. Most nyernek értelmet a mondatok, amik elhangoztak és azok is, amelyek nem hangoztak el. Amit nem mondott senki, pedig mondhatott volna. Most ezek a hiányzó szavak.

Nem érzek eufóriát most sem, és nem éreztem akkor sem. Minden természetes volt. Jó lett volna tudni, hogy pontosan mikor és mi fog velem történni, mennyire haladtunk előre, mennyi van még hátra. De nem éreztem semmi extrát, mert magával ragadott a dolgok magától értetődő volta. Elmaradt a csoda, de elmarad rendre annak, akinek a hétköznapjai nem csupán hétköznapok, hanem kis csodák. Belesimul ezekbe a napokba a születés is. Legalábbis annak a szellemi formája.

Mert a fizikai és a pszichés az egy darabig megmarad, aztán már csak kopik. Nem szépül meg, csak porosodik, egészen addig, amíg el nem tűnik. Semmi nem örök életű, még a piramisok sem, és hiába kutatták és kutatják millióan, hogyan lehet emléket állítani az örökkévalóságnak, nem fogják megtalálni az időtlent, hiszen még az idő sem örök.

Eufóriát éreznék akkor, ha nem tudnám, hogy az életben a kis dolgok is  lehetnek nagyok és a nagy dolgok is kicsik.  Valójában a kis dolgok a nagyok. Ami kicsi az nagyszerű, az csodálatos, és a nagy dolgok abból születnek, hogy a kicsit gondoljuk tovább. De a kicsi nagyságának felismeréséhez nagynak kell lenni és a nagy csak akkor látja át a kicsi nagyságát, ha már megért arra, hogy újra kicsi legyen.

Így lesz a napokból csoda, a percekből óra és nem félünk majd, ha a végén mindezekkel el kell számolni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr664735072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.