Nélkülem unatkoznál

te is

Shakespeare Összes Rövidítve (S.Ö.R)

2012. szeptember 26. 19:38 - yerma

Aki szereti Shakespeare műveit, s ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralévő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon.

Ez a színházi előadás jut az eszembe, amit nem is láttam ugyan, de hallani hallottam róla eleget, arról a jelenségről, ami nyilvánvalóan minden kisgyermekes családban előfordul, csak nem nagyon szoktak megemlékezni róla, valószínűleg mert nem elég fontos.

Ez a türelmetlenség. Ebben a korban jellemző, amikor már valamennyire kinyílt az elme az újak befogadására, de hosszabban még nem időz el rajtuk. Mesét még nem tudunk mesélni, de a szavakat már szeretjük, novellát nem olvasunk még, de a versek sorvégi összecsengése az már tetszik.

Zanzásítunk és rövidítünk. Még az egészen rövid mondókákat is. Még a csip-csip-csókát sem bírjuk kivárni, még a egyszerű lovagoltatókat sem bírjuk végigülni, mert bár a közös játék iránti igény töretlen, sőt egyre inkább növekszik, az egy helyben való vesztegelés az már zavaró. Pláne, ha már mennénk helyette. Vagy netán szaladnánk.

Így együtt töltenénk mi minőségi időt, csak ugye rohanunk tova. Minden a rohanásról szól, a rohanó szülőkről a karrierista anyától elkezdve a soha rá nem érő apáig, a rohanó gyerekekről meg nem szól a fáma.

Lassíts le kislányom, mert játszani szeretnék veled!