Nélkülem unatkoznál

te is

Vesztegzár a Grand Hotelben

2012. november 18. 09:26 - yerma

Továbbra is tart a vesztegzár, lélek az ajtón se be, se ki. Mostanra már a család minden tagja megbetegedett, és a legkisebb jön már ki belőle, a többiek meg mélyülnek el. Szedjük a vitaminokat, ezren ezerfélét.

Nem tudom mikor kezdődik el a szociális érzékenység korszaka, de azt gyanítom az alapjait most kell lerakni. Van ugyanis a kedvenc mesekönyv, ami már lapokból áll, és kedvenc állatok vannak rajta. Ebben van egy veréb, amelynél az Ágon ugrált a  veréb kezdetű mondóka van, amelyben megrándult a veréb lába, és sír, az illusztráció is egy síró madarat mutat. Anna baba ezt nem tudta minap feldolgozni, hogy miért sír a veréb, minduntalan visszahúzta a kezem és mutatta a madarat, mi történt vele? Mondom neki: sír. Erre görbíti a kis száját és krokodilkönnyeket hullajt, sír ő is. Mondom, de aztán abbahagyja, mert kap magot, de még mindig sír és mutatja az ujjammal a madarat. Jó tíz perc telt el így, amíg fel tudta dolgozni a képen látottakat. Kezdődik.

Már arra is rájött, hogy hogyan szól, amikor két, már régebb óta, de csak külön használt szótagot egymás mögé ragaszt. Bi-bá. Tudatosan. Így keletkeznek a szavak. És attól tartok sok szó fog keletkezni. Ismerkedik a testrészekkel is, a a köldök, a ti az a cici, ha forgatjuk a kezünket, akkor nincs. Ha nincs ti, akkor sír, ha mégis van, akkor ugrándozik. Napjában egyszer eszébe jut a spontán cicizés, ilyenkor bújni akar, nem enni. Ha napközben elfárad, rám ugrik az ujját szopva és somolyog. Aztán indul tovább a dolgára. Rengeteg dolga van: felmászik, lekúszik, átmegy, rálép, megkerül, bedob, lepottyant, süvölt, széttép.

Beszél.
Szél.
Él.

Szólj hozzá!
Címkék: szavak 14. hónap

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr64911571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.