Nélkülem unatkoznál

te is

Csigabiga Torna Klub

2012. december 15. 08:19 - yerma

Jaj, de jó, hogy itt a tél. Minekutána a Télapó meglepett egy csomagocskával a kis csizmában, jön a karácsony, a karácsonyi készülődés, a karácsonyfa, a díszek, a hó. Séta alkalmával már többször néztük a karácsonyfát a téren, a világító égőket rajta, a gömböket, az ajándékocskákat, amiket a gyerekek aggattak a fára. Beöltöztünk pufi dzsekibe "pu", harisnyába "ha" és csizmába "csi", felvettük a sapkát "sa" és a sálat "sál". Igazi hó még nemigen volt, de hosszú még a tél.

Felkerült a szavak listájára a "Hogy hívták anyát, amikor olyan kicsi volt, mint te?" kérdésre a válasz: "tót". És felkerült a "mamamm"-ból kialakult "nya", ami Anyát jelent. Közeleg a "tót anya". Helyére került a játéktároló is, ami nagy élmény, pakolja bele a labdákat a legalsó rekeszébe, és felfúrtuk a cinkegolyót, csak most nem járnak erre cinkék, mert nagyon hideg van, mínusz 15 fok volt tegnap hajnalban, elbújnak a fák odvába. remélhetőleg előmerészkednek. A fúrás a kisasszony jelenlétében zajlott, de nem ijedt meg tőle, boldogan mutogatott a lyuk helyére. Hol egyszer alszik két órát, hol kétszer kevesebbet, ez attól függ, hogy mikor kelt reggel.

Sokszor van, hogy kiszökik a szobából, elég egy óvatlanul nyitva hagyott rács, vagy csak egy lassú szülő, minket már leköröz régen, kielőz, kicselez úgy szalad. Továbbá tótágast áll, kis popsiját az ég felé tartja, közben fejjel lefelé kukucskál a lábai közül. Néha ok nélkül gurgulázik, ilyenkor nem értjük mit akarhat, csak annyit mond, hogy "" és nevet, mondja még egyszer és huncutkodva tovább gurgulázik, anélkül, hogy valaki tudna, hogy mi volt a vicc. Mondókát újrakövetel "", vagy megtilt "nem". Tegnap azt mondta, hogy "ott."

Előkerült a Piri baba is, meg a "te ve" szótagok, ami azt jelenti, hogy a telefonon nézzük meg a képeket a Veronáról. Már tornázunk "to", nagyon komoly gyakorlatokat "da" adunk elő, a repertoár a guggolásból felállásból áll, amit többször megcsinál. A csigabiga a kabala figuránk, egyletünk neve pedig a Csigabiga Torna Klub.