Nélkülem unatkoznál

te is

Barátom Polja

2012. december 23. 08:08 - yerma

Olvasom: a gyerekeknek rengeteg képzelt barátjuk van - óvodáskorban. Ezeket meg kell hagyni nekik, vagy megerősíteni őket, hogy a jelenlétüket nem kérdőjelezzük meg. Mi azonban még távol vagyunk az óvodától, de máris hemzsegünk kis barátoktól. De gondolom, itt a szülőnek is van szerepe, hogy mit ért félre és hogyan.

Anna baba két barátja Lili és Polja.

Lili a "lib-lib" szavakból eredeztethető kis haver, akit többször említ, majd miután megkérdem, ki az a Lili, akkor somolyogva titkolózik. Akinél gurgulázik is az Polja. Polja története igen egyszerű, az anya a popsidat leápolja hangsúlyozásából ered, ahol Anya különszedi a Polját, mert az így viccesen hangzik, és tényleg vicces is, Anna jókedvűen nevet, és eszében sincs elcsatangolni a pelenkázóról, az összes foga világít. Az is mókás, amikor a Pista bácsi fűrészel van és darabolja, de már a polját szoktuk meg. Láttunk egy hévet, Anya mondta biztos felszállt rá a Polja is. Más baba nyugodtan utazik, Anna baba harsányan kacag.

Mostanra már úgy gondolom, hogy itt csak a szülőnek van szerepe, mit ért félre és hogyan, miből csinál viccet és hogyan.

Címkék: 15. hónap