Nélkülem unatkoznál

te is

A bárányok hallgatnak

2013. február 21. 11:01 - yerma

Doktornéninél tettünk egy rövid látogatást: az egészséges gyermekek részére tartott szokásos havi tanácsadáson vettünk részt. Tanácsadásnak mondjuk nem mondható, ami ott zajlik, de megnyugtató, hogy orvos látja azért Annát rendszeresen, babákkal találkozik, akiket rendszeresen megsimogat, azok meg csak bambulnak rá: hát te ki vagy? A védőnő felvetette például, hogy hadd írjon már nekünk egy kis tápszert, mert mindegy, hogy tejpépet ír-e fel a doktornéni, vagy tápszert, mert azt a tejpép is tartalmazza 40 százalékban.

A számszerűsített mérések a következő eredményeket mutatták: Anna 10,44 kg (most már nem grammban mérik a drágát, hanem kilóban) és 84 centi a magassága, 8 foga van.
Amit már csak Anya tud, és számszerű adat, hogy 10 másodperc alatt futja a százat.


Az a 8 fog teljes mértékben kibújt, s bár a doktornéni azt mondta, hogy a szemfogai azok, amelyek kijöttek, hajlanék arra az ábra szerint is, hogy inkább az első őrlőfogak azok. Fent van kinn 6 foga, lent meg a középső metszőfogak.

Ami még új információ volt, az az, hogy Anna bőre érzékeny. Arra vonatkozóan nem kaptunk felvilágosítást, hogy ez mit jelent, fontos-e, baj-e, vagy csak azt látta, hogy megkapirgálta a bőrét itt-ott.

Annak ellenére, hogy nem kaptunk oltást, kaptunk egy matricát, báránykásat. Kérdés, hogy a nem kötelező oltásokkal kapcsolatban hogyan cselekedjünk. Már van oltás a bárányhimlőre, kétszer kell beadatni. Az orvos szerint egy alkalom elég, és az oltóanyag a himlő lefolyását enyhíti, tíz év múlva újból be kell adatni, ha nem kapja meg. Ezen még gondolkodunk.

Ha mást nem, megkérdezzük a bárányos matricát. Lehet, hogy ezért kaptuk?

Nincs válasz.

A bárányok hallgatnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr935095703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.