Nélkülem unatkoznál

te is

Szabad fogás

2013. március 01. 10:31 - yerma

Az utóbbi napok alvási szokásai közé tartozik, hogy a napközbeni egy alvás már leginkább 12-14 óra felé esik, így már kiszámíthatóbb minden, ketté van osztva a nap és tervezhető. Az altatás procedúrája kevésbé megerőltető, különösen ahhoz viszonyítva, amikor másfél órát forgolódott az ágyban, hempergett ide-oda. Az alvási módok közül vannak a könnyen elalvós napok, ilyenkor hamar elalszik. A másik eset a nehezebben elalvós, ilyenkor sokat beszél alvás előtt, átmeséli és újraéli a napot, a történéseket aztán szép lassan elaszik. A letevés a kiságyba az mindig külön történet, vagy könnyen megy, vagy már eleve hasra fordul (ez a forgolódós alvásnál a jellemzőbb) és jelzi, hogy nem lesz itt letevés, alvás igen, de a kiságyba nem fogom tudni beletenni. Küzdősportokhoz nem értő ember lévén nem tudom pontosan eldönteni, hogy a birkózás vagy a dzsúdó kategóriába tartozik, amikor a hason fekvő már alvó babát be kell emelni a kiságyba úgy, hogy közben ne ébredjen fel. Ehhez többnyire át kell forgatni hátára, amire viszont felébred és sírással jelzi nemtetszését, bár mostanában inkább azt mondja, hogy "ne"! Ezt kíséri egy nézés, amit én úgy hívok, hogy "szabad fogású nézés", jelentése, hogy "most átfordulok hasra és tegyél le ha tudsz, de nem fogsz tudni". Jobbik esetben somolygás is kíséri. A mentálisan megsemmisült Anya pedig ezek után csak vár és vár és vár, egészen addig, ameddig hátra fordul vissza magától, mert ez annak a jele, hogy megadta magát és le lehet tenni békével. Ezt célszerű kivárni, mert mindig eljön.

Az éjszakai alvás este 7 és 8 között kezdődik és másnap 6-ig tart, általában egyszer kel még fel éjjel, mond valamit és visszaalszik. Tegnap azt mondta, hogy Ponty Ferenc. Ponty Ferenc az alábbi két sor erejéig ismerős, ha valami tiltott dolgot csinál, akkor azt mondja Anya neki Szabó Magda: Bárány Boldizsár című verséből idézve:

haját tépi Ponty Ferenc
s özvegy Sügér Sára.

Az alvászatot egyre ritkábban kíséri a Karom Kommandó, már nem kell olyan gyakran vágni a körmeit, mint kezdetben, most már csak 5 naponta általában. De a kommandós jelleg az megmaradt. Mostanában sorra pattannak ki a fogacskát egy itt, egy ott, megy a nyálzás és a nyugtalanság. Ha meg mind kibújik, akkor kezdődik csak az igazi haddelhadd. De jó lesz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr235111245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.