Nélkülem unatkoznál

te is

A medve akit Paddingtonnak hívnak

2013. május 23. 13:02 - yerma

Vigasztárgynak mondják azokat a tárgyakat, amiket a baba választ magának megnyugtatásul. Jellemzően ez plüssjáték szokott lenni. Nálunk egyelőre nincs semmi. Vannak ugyan olyan állatkák, akihez mindig jobban ragaszkodott, mint a többihez, de egynél sem kötött ki véglegesen. Egészen kiskorában volt Plútó, hozzá beszélt és vele barátkozott. Plútó azóta is a kiságyban alszik, de mára már népszerűsége megkopott. Aztán volt a Morzsi kutya, ő már nagyobb testű, dörgölőzhető állatka, szeret is hozzábújni.

De aki az utóbbi hetekben átvette az uralmat az a "hasaló jegesmedve" néven elhíresült figura a tejpépes doboz oldaláról életre kelve, személyesen. Talán annak a ténynek örült annyira meg, hogy a rajzolt alakok életre kelnek, nem tudom. Valószínűnek tűnik, mert a maci is a szobájában itt bement, aztán meg ott kijött, egyszóval szeretjük a megszemélyesítést. A hasaló jegesmedve elnevezését illetően problémába ütköztünk. Anya tett egy bátortalan kísérletet a "Podolin" névre, amit nem követett osztatlan siker. Amióta meg Annát kérdezem, mindig mást mond, de jó, hogy már tud beszélni. Az első ötlet az "orgonavirág" volt. Ezt követte az "orgona ága", ugyanabban a kultúrkörben. Még egy kicsit várok az elnevezésben, hátha lesz olyan is, amikor kétszer ugyanazt mondja.

Az is lehet, hogy megússzuk tárgyiasult vigaszkellék nélkül, aminek vannak előnyei szép számmal, nem veszik el, nem kell kimosni, akkor már ugye nem ugyanaz, satöbbi. Annál is inkább, mert van egy olyan kellék, ami az első perctől mindig megnyugtatja, mindenhol: az ujja, amit szopizni szokott.