Nélkülem unatkoznál

te is

Rettenetes Réz Úr

2013. július 17. 17:12 - yerma

Rettenetes Réz Úr volt a szereplője a Fodor Sándor könyvnek, amelyik Csipikéről szólt, a kedvesnek látszó gonosz, vagy gonosznak látszó kedves törpéről. Rettenetes Réz Úrtól rettegett az egész erdő, hatalmát és erejét visszhangozták a madarak. De hiába. A rettenetes réz úr az csak egy kilincs.

Arról akartam írni, hogy sem nem rettenetes, sem nem réz, sem nem úr, nem félelmetes, minthogy nem félelmetesek már azok a hegyek, amiket az ember meghódított, nem tekintélyt parancsolóak a vizek, amelyen már áthajózott. Nem tétel már a kilincs, mert már elérjük és vígan lendülünk onnan tova, miután kinyitottuk az ajtót és előttünk a világ.

S ugyan még gyakran nem szólunk pisiléskor, csak leguggolunk bárhova, de egyre gyakrabban tudatosítjuk, koordináljuk a mozgásunkat, ok-okozati és logikai összefüggéseket tárunk fel, hogy aztán visszacsöppenjünk a boldog ábrándozások és képzeletek világába. A formabedobós játékot már minden nyílásba bedobjuk, ugyanakkor a műanyag kifli formát fog masszírozása végett majszolgatva a mit csinálsz? kérdésre a következő feleletet adjuk: kiflit eszem.

Újabb két fog bukkant elő, a két szemfog, nagy nyálzás és bújások közepette. De már túl vagyunk rajta elesünk, felállunk és megyünk tovább, nincs idő nyafogni. Itt már élesben megy minden. Megbotlani, azt lehet.

Nem az a dicsőség, hogy sohasem esünk el, hanem az, hogy mindig fölkelünk
Konfuciusz

Szólj hozzá!
Címkék: 22. hónap

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr45411819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.