Nélkülem unatkoznál

te is

Szavak nélkül

2013. szeptember 07. 15:03 - yerma

Vicces naplóbejegyzést így indítani: szavak nélkül. Pedig a metakommunikáció nemcsak hogy fontos, hanem árulkodó is. Nem ártana nekem sem teljesen elsajátítanom. Ízelítőt kaptunk már az elején, a "csak" síró baba jelzéseit úgy tudtuk megkülönböztetni egymástól, ha új kontextusba helyeztük az eseményeket, mi történt, mi volt előtte, ami kiválthatta a sírást.

Szinte szomorúan látom, hogy az egyetlen vagyok, aki szavak nélkül beszél. Pedig ezt a gyerekek szeretik. Először csak a fél szemhéjamat csukom le. Aztán a másikat: mindegyikre más a reakció. Eltakarom a szememet, ezt már látni sem bírom. Aztán haját tépi Ponty Ferenc, ááá, özvegy Sügér meg pláne. Ilyenkor már olyan szintű nevetés van, amit már nehéz fokozni. Jön is a kíváncsi tekintet, csiklandozod? kergeted? Á, dehogy, hozzá sem értem.

Ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy összefoglaljam a tanulságokat egy bölcs(nek hitt) mondatban. De aztán mindig eszembe jut az instantcoelho.com, amelyik oldal véletlenszerű szavakat véletlenszerű sorrendbe rak, és gyors ál-bölcseletekkel halmoz el, amik szintén megmosolyogtatóak.

Címkék: 24. hónap