Nélkülem unatkoznál

te is

Lógok a szeren

2013. szeptember 21. 14:39 - yerma

Nem mondhatnám, hogy különösebb dolgok történnek mostanság, csak éljük a mindennapokat. Talán annyi a változás, hogy a napirendbe újabb elem épült be: a fogmosás. Általában egyébként Annának tetszenek a dolgok, elmélyül bennük és azonosul velük.

S bár a fogmosásról is megannyi vélemény van terjedőben, és természetesen homlokegyenest ellentétesek, mint a jól bevált régi vélekedések. Nyilván szempont a nézetek elterjedésében a baba egészsége is, de néhol piaci érdekeket is látunk felcsillanni. Mint ahogy a szobatisztasággal kapcsolatosan bizonyára mást mondanak a pelenkagyártó cégek által szponzorált emberek, biztos olyan is van, aki azt állítja, hogy az anyatej is roncsolja a fogakat, olyannyira, hogy rohanjunk el gyorsan a legközelebbi drogériába és vegyünk egy fogmosó szettet a még fogatlan babának. Azért jó dolog lenne a középúton maradni, és akkor mosni a fogat, ha már van mondjuk 4 fog egymás mellett. Olyat is olvastam, hogy kifejezetten vannak olyan fogkrémek, amiket le kell nyelni, és nem baj, ha kiköpni még nem tudja. Persze a Dologélen edzett gyomor mindent kibír.

Mondatok a legváratlanabb élethelyzetekben:

Az a jó, ha meg se kérdezel.
Vannak láncaim a szavakból. (Katona Klári Vigyél el című dalában van mind a kettő, szövegíró Sztevanovity Dusán. Ez az altatás előtti rituálé része.)
Lógok a szeren. Ezt a Karinthy klasszikust akkor mondja (helyesen), ha fáradt és aludni szeretne.