Nélkülem unatkoznál

te is

Joker

2013. október 01. 15:19 - yerma

Rózsaszínű ségbe vagyok esve, mondja Anna. Röhög az egész osztály. De már rég.

De ez csak a mai egyperces. Ami igazából foglalkoztat minket, az ennél sokkal komorabb téma, a félelem. Újra előjött valahonnan mélyről, mert persze jelen volt végig, csak mi nem akartunk tudomást venni róla. Nyáron magától értetődött, hogy a nyitott ablakon át bárki besétálhat.

Hadd szúrjam ide helyzetkomikum gyanánt, hogy amikor kinéztünk minap az ablakon, két embert láttunk a vízen járni a tetőn. Az történt, hogy az alattunk levő étteremben felújítás volt, és két ember felmászott a tetőre és ott kalapáltak. Közben a tetőn megrekedt vízbe léptek. Kinézünk a másodikról, és benéz két ember és integet. Ezek után nem csoda, hogy minden lehetséges. Kivisz a vízre egy kicsit, Volentik bácsi? Ennyit az egypercesekről. És ennyit a zárójelről. És a körbeért gondolatokról.

Szóval azóta elfelejtettük a tágra nyílt ablakokat, de amilyen szerencsétlenül esnek a dogok, úgy esett, hogy belebotlottam este az altatásnál a Fáni nevű kis elefántba, amit épp egy éve kaptunk és megörülvén, hogy még mindig zenél, próbára tettem, ki van itt, nicsak. Ámde kisded csak a sötétben hirtelen megszólaló zenére lett figyelmes és hozzá a sötétben kizárólagosan villódzó piros nagy szájra, ami a Batman filmek Jokerjére hasonlított. Olyan ijedt sírásba fogott, hogy menten megszakadt a szíve mindenkinek, aki arra járt. Nagy nehézségek árán tudtam csak lecsillapítani. Mindezt pedig megspékeltük éjjel, amikor a radiátor két piros jelzése kigyulladt, mint egy szempár pislogott ránk, Anna meg is jegyezte félálomban: Radiátor nem néz. Gyorsan ki is kapcsoltam.

Egyszóval, most a legnagyobb úr felénk a félelem, ami elő-előtör. De közvetlenül utána Anna jön.