Nélkülem unatkoznál

te is

A kis herceg

2013. október 25. 16:26 - yerma

- Légy szíves, rajzolj nekem egy turmixgépet!
- Micsoda?
- Rajzolj nekem egy turmixgépet...

Így kezdődhetne a regény a kis aranyhajú hercegről, aki valaha engem megszólított. Ezt az írást neki ajánlanám, pontosabban neki, amikor még kisgyerek volt. Azaz most. Amikor először olvastam, akkor még azt hittem, hogy ez gyerekmese. Fölnőttként olvasva, azt gondoltam, ez egy fölnőtt mese. Még fölnőttebbként pedig úgy hiszem ez nem mese.
Az első fejezetben elmondanám, hogy mindig író akartam lenni, és azt is elmesélném, hogy hogyan nem lettem az. A fölnőttek elvették a kedvemet tőle. Aztán elmesélném azt is, hogy hogyan írtam le először pirossal "turmixgép", az nem volt jó, aztán kékkel, mígnem le is rajzoltam.
- Te is az égből jöttél? - kérdezne meg a kis herceg később.
- Volt egy nap, amikor negyvenháromszor láttam lemenni a napot - felelné, amikor azt mondanám, hogy a naplementére várni kell.
- A bárányok és a virágok háborúja talán nem fontos? - kérdezné.
- Két-három hernyót el kell tűrnöm, ha meg akarom ismerni a pillangókat - mondta volna a virág.
Aztán elindult volna felfedezni a világot. Eljutott volna a király, a kereskedő, a geológus, a lámpagyújtogató, a iszákos, a hiú bolygójára, mielőtt elidőzött volna a Földön. 
- Neked olyan szép aranyhajad van. Ha megszelídítesz, milyen nagyszerű lenne! Akkor az aranyos búzáról rád gondolhatnék. - mondta volna a róka.
- Sírnom kell majd.
- Te vagy a hibás - mondta volna a kis herceg. - Én igazán nem akartam neked semmi rosszat. Te erősködtél, hogy szelídítselek meg.
- Mégis sírni fogsz! - mondta volna a kis herceg.
- Akkor semmit sem nyertél az egésszel.
- De nyertem - mondta volna a róka. - A búza színe miatt.
- Ugye, érted? Nagyon messze van. Nem vihetem magammal ezt a testet. Túl nehéz - mondaná végül a kis herceg.
Megérteném. És megértené ő is, ha velem történne mindez.

Szólj hozzá!
Címkék: gondolatok 2+

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr595599081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.