Nélkülem unatkoznál

te is

Ha én lennék a miniszter

2013. november 15. 14:14 - yerma

Azt hiszem nekem is szükségem van egy listára, vagy legalábbis néhány dologra, amit biztosan nem úgy csinálnék, ha tehetném. Egy helyütt többször felvetődött ez: ha csak egy napig is én lennék a miniszter, mennyi minden másként lenne. De érdekes, mert nem innen jutott az eszembe, de körülbelül ezzel egy időben, mint amikor az összefoglaló született.

Ha én lennék a miniszter, akkor a kisgyerek hülyének nézéséért járna a legnagyobb büntetés.

Olyan szavakért, mint a "csecse" meg a "zozó" meg a "cucó" tényleges letöltendő járna, nem ám holmi himi-humi felfüggesztett bohóckodás. A Bogyó és Babócáért, a Teletubbie-kért is komoly büntetési tételt szabnék ki, azoknak, akik nem a megfelelő korcsoportban mutatják. Ezek bölcsiben és kiscsoportban még elmennek, de nagycsoportban, amikor a gyerek már látványosan szintet lép, akkor ez megengedhetetlen. De igaz ennek az ellentéte is: ha egy kétévest fárasztunk három éves gyereknek megfelelő játékokkal, anélkül, hogy figyelembe vettük volna a fejlődési szintjét. Ha egyévesnek veszünk építőkockát, amire az van ráírva, hogy 1+, de a mi gyerekünknek még nincs kint az összes foga (hogyan is lenne), minimum a szájába fogja venni, talán hogy lenyelje azt megakadályozhatjuk, ha nincs sok kiló felesleg rajtunk és meg is akarunk mozdulni. Mert a tervből szándék által lesz csak tett. Ha a kirakót képes kirakni két évesen, azért nem fosztjuk meg tőle, mert a dobozára az van ráírva, hogy 3+. Kétévesen Aranyember? Puff tíz év.
Ha a nem cumizó másfél évesnek cumit veszünk a már meg lévő és nem használt öt darab mellé még kettőt. Csak mert éppen ráérünk és pénzünk is van. Vagy mert kompenzálunk: adunk neki tízszer annyi kaját, mert én mindig éhes vagyok, közben pedig nyomjuk a tipikus gondolat-el-nem-terelő "egyet a mama kedvéért, egyet a baba kedvéért" szöveget, és adunk rá 3 mérettel nagyobb ruhát, mert mi dagadtak vagyunk. Elnézzük, hogy ezért hányjon. Ez a sok kis büntetési tétel végül összeadódna, és kijönne hogy minden tizennegyedik napon, déltől este hatig.

Ha én lennék a miniszter nem azért írnám ezeket, mert ezek pontosan ráillenek egy vagy két emberre, akik nemkívánatosak. Ezek az emberek alkalmatlanok lennének a gyereknevelésre, hiába vannak átitatva erőszakkal vegyített behízelgéssel, és tudatmódosító szerekkel.

Ha én lennék a miniszter és ilyeneket látnék elpusztulna az összes agysejtem, csak hogy a gyerekemnek megmaradjon.

Hamarosan papírom lesz róla, hogy én vagyok a miniszter.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr415635503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.