Nélkülem unatkoznál

te is

Dream Team

2014. február 14. 12:34 - yerma

Mostanában egyre gyakoribb az a kérdés: ez ki? Vadidegen emberekről kell kitalálni, hogy mi a neve, de mindegy is mit mondok, mert úgyis felülírja. Előpakolt egy DVD tokot, ez Harry Potter, Ron, ez meg Hermione. Ezt hogy hívják? Dumbledore. Ezt meg hogy hívják? Cedric. Találtunk egy könyvben gyerekeket csoportban. Át is nevezte őket: ez a Hanna, ez a Mónika, ez a Tode, ez a Döde, ez a Kingics, ez pedig a Haragosi.

Ezenfelül saját fejlesztésű játékokkal szórakoztatjuk egymást. Játsszuk azt, hogy én vagyok a cinkefióka, aki kiesett a fészekből, és eltörött a szárnya, és odamegy hozzád magért.

Játsszuk azt, hogy a Sziszi kígyó kinyomozza, hogy a mérges hattyú hol hagyta el a nyakát. (Gyurmázáskor leszakadt.) A Sziszi kígyó olyan, mint egy nyomozó, hívjuk ezentúl Sziszi Kalambónak.

Vettünk újra vizeletet, mert a múltkori vétel az nem sikerült. De még mindig nem vagyunk elég gyorsak. Pisilni kell, mondja a kétéves, várjál, tartsd egy kicsit, levesszük a hálózsákot, a pizsamát, a bodyt, a pelenkát, beállunk a kádba és lemosunk mosdatókrémmel. Game over. Később már csak popsitörlővel. Meg is lett az eredménye. Mire napi rutin lesz, addigra már nem lesz érdekes. Ma az első nem is sikerült, csak a 9 órási, gyorsan be is értünk vele a kórházba 11-ig. Van egy vizeletgyűjtő tasak, mondja a patikus. Kislánynak is? Van egy vizeletgyűjtő cső, mondja a gyerekorvos. Újabbnál újabb információk. Ez ugye középsugaras? kérdezte az átvevő néni, és látja, hogy sikerült bevinnie a tust.

Hogyne. Hétfőn jövünk újra.

Címkék: játék 2+