Nélkülem unatkoznál

te is

Meg ne legyen

2014. február 21. 14:32 - yerma

Szóljunk a bocinak, hogy küldjön még tejet Anyának, mondja amikor Anya sejteti, hogy hamarosan nem lesz tej. Mintha a tehéntejet meginná, ha küldene. Igazából mát most sincs, csak cumizás végett van az egész. De már a test fárad, a bőr megereszkedik, gerinc ferdül, kéz letörik. A psziché még bírná, sőt még igényli is.

Úgy egy éve annak, hogy elhagytuk az ujjszopást. A szopi azóta kiemelt fontosságú. Nem hiába, hiszen a gyereknek 5-6 éves koráig nem baj, ha ujjszopással nyugtatja magát. De mi legyen helyette?

Mert mondani nagyon könnyű, hogy alvós állatka, meg ne legyen feszültség, meg ne legyen új helyzet (bölcsőde, óvoda), meg ne legyen kistestvér. Pláne, hogy most újra téma: azt a gyereket, akit nem tudtuk kötelezni a bölcsődére, most kötelezzük a fizetős játszócsoportra. Isten tudja, miféle logika ez. Illetve tudom: ötletelős logika, ami úgy tűnik mintha valaki valamit csinálna, de különben meg mégsem. Alibidöntés. Ami majdnem az, az nem az, de ezt már mondtam valamikor. Nem lehet ennyi legyen-ne legyennek egyszerre megfelelni.

Ha ebben a pillanatban konzerválhatnánk az időt, az még jó lenne.

Címkék: 2+