Nélkülem unatkoznál

te is

Vénnek való vidék

2014. március 02. 08:41 - yerma

Ha már nem tudjuk az életünk negatív eseményeit befolyásolni, mederbe terelni, csak nézni tudjuk ahogy folyik, akkor meg kell találni azt a módszert és lehetőséget, ami által profitálni tudunk belőle.

Mert már semmit nem tudunk kezdeni, tátogunk némán mint a halak, ez most komoly, kérdezzük. Aztán kitaláljuk, hogy jó erős ez az ellenszél, de mi lenne ha építenénk hozzá egy szélerőművet.

Induljunk ki abból a tényből, hogy Anna már zavart és összekavart, és kezelhetetlen kezd lenni, ami további gondok forrása lehet. Mivel az emberek túlnyomó többségének pszichés problémái a gyerekkorban gyökereznek, esetleg anya-gyerek kapcsolatból erednek, fordítsuk meg a sorrendet és menjünk a dolgok elébe. Ha majd lesz valamilyen pszichés zavar, ami azért genetikailag kódolva van nálunk, akkor az a legkevesebb, hogy elkezdem írni okulásul a történteket. Hogy majd csak fel tudjuk lapozni a könyvet, ha oda jutunk. És abban benne lesz a válasz. Vagy legalábbis nem üresen tátongó kérdőjelek halmaza lesz az életünk. És azért az is valami.

Korábban szégyelltem volna leírni, hogy nem cukorhabos teadélutánok sora volt az elmúlt 3 év, de ha felmerül, hogy akár segíteni is lehet ezzel, akkor azért más értelmet nyer az egész. Értelmet nyer.

Alapigazságok, hogy minden éremnek két oldala van, és mindenkinek meg van a maga igaza, ezt előrebocsátom. Ha érdekelne majd a festés, azt írnám, hogy amikor több szín összefolyik a palettán olyan ez. De tudom, hogy téged a hangok érdekelnek és a szavak. A ritmus, a dallam. Törőcsik Mari, amikor elkopogja az Odüsszeia néhány sorát a cipője sarkával a Két emelet boldogságban. Az élőnek ez az áramlata. Csak az a fontos. Elkanyarodtunk.

Szóval kezdődjék az utazás a koponyánk körül. Nem gyereknek való vidék lesz ez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr755838374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.