Nélkülem unatkoznál

te is

Valami régi

2014. március 10. 13:29 - yerma

Ma volt Anna baba életének első hajvágása. Bár szerintem ez még mindig nem volt esedékes, azért megtörtént. Egyelőre még nem "más" tőle, illetve ha más, ha nagylányos, akkor nem ettől, hanem a kifejezésétől és gesztusrendszerétől. Megőriztük az első tincset.

Voltam óvodanézőben nyílt napon egy ajánlott óvodában. A gyerekorvos ajánlotta, hogy ő oda tartozik, a védőnő is, de még a szomszéd is ott óvónő. Szimpatikusak voltak, főleg, hogy én is szívesen időztem volna ott még, ha lett volna idő, így a gyerekemet is szívesen engedném oda. Annyira minden szempontnak megfelelt, hogy a végén már olyan feltételeket állítottam fel, hogy ha ezt is tudják, akkor mindent tudnak. Modern, tágas, ember és gyerekbarát, szabad szellemű óvoda ez, de ha találok benne egy olyan dolgot, ami a saját gyerekkoromra emlékeztet, akkor megemelem a kalapom. Kicsit úgy voltam vele, hogy legyen valami régi, valami új, valami kölcsönkapott, valami kék. Kerestem, kutattam: szép ez a főkönyv, de készpénzkezelési szabályzatod az biztos nincs. És akkor megláttam az egyik polcon ezt.

A kiválasztott óvoda egyenlete itt is több ismeretlenes, értelmezési tartománya a valós számok teljes halmaza, és a nem valós félelmeké.

Címkék: 2+