Nélkülem unatkoznál

te is

Szemüvegesek

2014. március 12. 13:16 - yerma

Valaki egyszer azt mondta rám, hogy úgy beszélek, mint a Szibülla (ókori jós), lehet érteni így is, úgy is, de mindenesetre szerencsétlenségeket, baljós eseményeket, katasztrófákat jelzek előre. Ez egy nem mai mese, és ráadásul angol nyelvben zsonglőrködtünk így.

Beigazolódott a sejtelmem a szemüvegre vonatkozóan. Megismételtük a szemvizsgálatot pupillatágító cseppekkel, és az a helyzet, hogy -1 es értékeket mértek dioptriában. Irány az optikus, ahol majd csinálnak egy szemüveget, amit majd előreláthatóan viselni is fog a kisded. Azt tudjuk, hogy a dackorszak hajnaláig azért kell megtanítani a mutatványokat a gyereknek, mert akkor új szokásokat már nem fog megtanulni, sőt a régieket is szabotálni fogja. Talán úgy járunk, mint az ortopéd cipővel, amit nagy várakozás előzött meg, aztán meg egy kicsit nagyocska is lett, na meg ki az aki ráadja. Steril vizelet vétele és húgyúti problémák ugyanaz. Úgy érzem, hogy minden terület kissé túl van lihegve.

Ha már az ókornál vagyunk, hadd idézzem a szemész szavait: ez nem jelent semmit, olyan, mintha az ókorban nem vadászna, meg nem a másik fejéről lődözne le az almákat, hanem mondjuk kódexet másolna.