Nélkülem unatkoznál

te is

Kékfestés

2014. március 28. 07:43 - yerma

Pedig Anya szeret rajzolni. Vagy akár ezzel a lendülettel szerethetett volna. Kicsit úgy indítok, mint a Kis hercegben, amikor nyitott meg csukott óriáskígyók rajzolása miatt a fölnőttek olyas valamire buzdították Saint Exupéryt, amit talán szerethetett is volna. Két emlékem van a rajzolással és a buta fölnőttekkel kapcsolatban.

Az első óvodai, ahol közös festészet volt, rajzoltunk ki mit, de valószínűleg mindenki szabadtéri tájat, mert a leggyorsabban a kék színű festék (esetleg tempera) fogyott el. Nekem már nem maradt, de az eget ki kéne festeni valamivel. Kicsit felhigítottam a feketét. "Szerinted ilyen színű az ég?" rivallt rám az óvónéni. Én szégyelltem el magam, hogy elfogyott a kék festék. Valószínűleg a szüleimnek is szólt, hogy a gyerek kicsit depresszív. Ez az első élményem a színekről. Azóta keresem a kéket.

A második már iskolás korból származik. Azt kellett illusztrálni egy történethez, hogy "Caprara támad". Mostanra már nem tudom ki az a Caprara (akkor sem tudtam sokáig), és mit támadott. Nagyon a wikipédia sem emlékszik rá, mint emberre, üres csonk a hivatkozás. A munkácsi várat támadta 1686-tól. De nekem le kellett rajzolni. Lánygyereknek, mozgó lóval. Szerintem akkor még a tündéreknél tartottam. Csoda, hogy nem szerettem különösebben meg a rajzolást, noha nem voltam olyan béna benne, mint amilyen a fentiek alapján lehettem volna. Aztán néha rajzoltam is szépeket, szívvel. Portrékat, hangulatokat.

Azért jutott mindez eszembe, mert jó volna egyik kézzel rajzolni, a másikkal meg írni. Mint Szutyejev a Vidám mesékben. Azóta csak a betűket rajzolom. Arany és kék szavakkal. Amióta van klaviatúra már azt sem. Kár. Ennyit a technikai fejlődésről, meg a buta pedagógusokról.

Szólj hozzá!
Címkék: 2+

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr305881501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.