Nélkülem unatkoznál

te is

Óvodanéző

2014. április 11. 15:42 - yerma

Elmentünk a nyílt napon óvodanézőbe. Bár egészségi állapotunk egy kicsit lestrapált volt, a tegnapi nagy esés nyoma egyhamar nem fog elmúlni. Sajnos későn indultunk el szuperapuval eltötyörögte az időt, és így nem járhattuk be az összes csoportot, amik járhatóak voltak. Így is benéztünk a Maci, Cinege, Mazsola és Katica csoportokba. Szerencsére találkoztunk ismerős babákkal is, például Lili babával, akinek időközben kisöccse született, és Szabolccsal is a brancsból, akikkel néha sétálni szoktunk. Az óvónőkről a vélemény is megosztó, de még így is átlag feletti, voltak nyitottabbak. Téged hogy hívnak? Anna. És hány éves vagy? Kettő, de most rajzolok.

Aztán volt egy csoport, ahol a Plútó kutyás kirakó szereplőivel lehetett játszani, de észrevettük az öltöztethető macifejes játékot is. Persze a legérdekesebb játék az volt, ahol sok színes ikeás poharakat lehetett egymás mellé pakolni. Ez az enyém, ez meg a Veronáé, mondta. Nyitottabb óvónéni (Fanni) megkérdezte tőle, hogy melyik a kedvenc poharad, hát persze, hogy a lila. Kapott a bejövetelkor egy ujjra húzható katicás papír figurát.

Délután még megnéztük a gyerekorvost is, biztos, ami biztos, ne induljunk felrepedt állal, feldagadt arccal, csalánkiütéssel és kitört foggal a hétvégének. Ő éppenhogy csak egy oldalpillantást vetett ránk és már irányított is tovább a gyerekfogászatra, aki a változatosság kedvéért a Rómain rendel. A balesetes kislányt megnézte a doktorbácsi és megállapította, hogy a bal felső egyes mozog. Ez azt jelenti, hogy szürkülni fog, és az elsők között lesz, amelyek fogváltáskor kihullanak. De lehet, hogy korábban. Az ilyen eséseket egy tejfog nem bír el, a fog elhal, mondta. A csalánkiütés meg kijöhet attól is, mondta a gyerekorvos, hogy stresszhelyzetben van a gyerek. Tehát a "kiütésem van tőled" szólás eredetét is sikerült egyúttal felkutatnunk. Ez megnyugtató.

Címkék: vizsgálatok 2.5+