Nélkülem unatkoznál

te is

A búra alatt

2014. április 15. 14:50 - yerma

Egyre jobban megfogalmazódik az igény, hogy tanítani, de mit és hogyan. Azt, amit mi megtanultunk az rendben is van. De amit nem sikerült nekünk sem, azt hogyan? Gondolok itt a stressz kezelési technikákra, illetve azoknak a hiányára. Lehet egy varázsigét elmormolni a csalánártásra, Harry Potterben biztos van ilyen bűbáj, ugye a csalán ártás kifejeztést is onnan vettem kölcsön, Stinging Hex volt az eredeti, és csalánkiütés létrehozására használták felismerhetőség ellen. Egyszerűnek tűnne fellapozni a sorozatban szereplő varázsigék könyvét és mondani valami hasonlót. Első olvasatra az Obstructo-t mondanám. Az élet azonban sosem ilyen egyszerű.

Távol álljon tőlem, hogy rosszra akarom tanítani a gyerekemet, de úgy érzem fel kell készülnie a való életben várható akadályokra, hogy nem bambán nézzen, ha kikerül a búra alól. Legyen eszköze a rosszal szemben és ez csak úgy lehet, ha ismeri azt. Személyes példámból kiindulva, aki 35+ üzemmódban találkozott a gonoszság és rosszindulat, méregfröcskölés és hazugság mesterfokon tantárgy gyakorlati eseteivel. Hogy ez szerencse vagy sajnálatos, azt nem tudom. De felkészületlenül ért, az bizonyos. Vannak gonosz emberek, kevésbé gonoszak és olyanok is, akik azt a látszatot akarják kelteni, hogy nem azok, amik valójában. És nem tudok receptet mondani, hogy mitől ismerszik meg az egyik vagy a másik. És mivel így van, és már benne vagyunk nyakig, meg kellene tanulnunk kimászni belőle. Ebbe a nagy pocsolyába ladikot kellene adnom, és evezőt. Vagy legalábbis meg kéne tanulni úszni. De nem tudok. Csak ál-bölcseleteket tudok mondani, tapasztalattal alátámasztva.

Mint amilyen az, hogy felszállni csak széllel szemben lehet. Oda kell fordulni, szembe kell állni, a szemünket behunyni. Ez a technikája. Valamint az, hogy ahol szél van, oda kell építeni egy malmot. De ezt már mondtam.

Címkék: gondolatok 2.5+