Nélkülem unatkoznál

te is

Családi kör

2014. április 24. 12:43 - yerma

Sajnos ma hajnalban volt egy kis bepisilés, kisded elárasztotta az ágyat, és félálomban az itt minden csupa víz szavakat mormolta, hogy aztán a keletkezett foltba ne akarjon befeküdni. Így lógtunk az ágy egyik csücskében ketten 3-tól 6-ig. De szép új pizsid van, mondta szuperapu, aki végig aludta az egész akciót.

Este van, este van: kiki nyúgalomba

Kalandos körülmények között jutottunk el az orvoshoz. Szuperapu, aki programot hazudott akkorra a lépcsőház aljában beélesített felvevőkkel lesben állt, hogy rajtakapja az üvöltő gyereket a szokásos havi vizsgálatra toló nagymamát. De nem ez volt az első koppanása a héten. A gyámhivatal négyoldalas határozatát egy napjába került értelmezni, miután megértette, akkor sem volt jobb, mert azóta megállás nélkül provokál, felvételt készít és kötekedik.

Zúg az éji bogár, nekimegy a falnak
nagyot koppan akkor azután elhallgat.

Miután anya a liftbe visszaszoktatott gyerekével mosolyogva kigurult az ajtón, elmentek hárman közösen a vizsgálatra. Ott aztán anya sugdosott egy kicsit a védőnővel, de közben az orvosnak is felelt olyan triviális kérdésekre, hogy volt-e valaki szemüveges a családban. Ugyanis szuperapu erre képes volt azt, mondani, hogy nem. Melyik fogorvos látta el a múltkori sérülésnél? Nem tudom, mondta. Van-e még anyatej? Nem tudom. Anya kért egy vizeletvételi beutalót is, mert azzal lógunk még a nefrológusnak.

Ami számszerűsíthető és tudható, hogy Annának surranópályán kijött a 17. foga, 96 centi és 15 kiló.

Szuperapu az öltöztetésnél kapcába gyűrte Anna ízléses pólóját és megtörölte vele a saját homlokát, mert csorgott róla a veríték. Ezt követően a földre hajította azt. Kicsit sem volt provokáló a mozdulat.

Homlokát letörli porlepett ingével

Hazaérve aztán elvitte autóval nettó húszperces kalandtúrára a tegnap abban az időben már régen alvó gyereket. Hazajöttek: evett-e kérdezi anya, evett, tízórait jön rá a felelet. És az mi volt, kérdezi anya, két szem eper, jön a válasz. Szóval akkor éhes, kérdi anya, persze, én is ezt mondtam, mondja szuperapu.

Szavuk sem igen van azalatt, míg esznek.
Természete már ez magyar embereknek.

Közben a fáradt gyerek elmond még egy mondókát.

Jobban kedveli a verseket, nótákat,
Effélét csinálni maga is próbálgat.

Aztán jön az alvás. Kicsit sem volt fáradt.

Majd a földre hintik a zizegő szalmát...
S átveszi egy tücsök csendes birodalmát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr836082005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.