Nélkülem unatkoznál

te is

Első nap az óvodában

2014. szeptember 01. 16:51 - yerma

Anya hanyagul nem húzta fel az óráját most sem, ahogy már 3 éve, lehet, hogy nem is tudja, hogyan kell. Miss Vekker keltette folyamatosan. Kissé zavart éjszaka után ("Mégis a Malackás lufit kellett volna megvenni" mondta álmában Anna) hirtelen világos van. Ajjajj, biztos elmúlt már hat óra. Anna, aki stabilan 6-kor szokott kelni, ezúttal nem, 7-kor még vígan alszik. Odaérünk, Anyát egyből elzavarják. Fél délben vissza: jól eljátszottam, de azért már vártam, hogy jöjjél, mondja és megcirógatja az arcom. Mi történt ez idő alatt? Ez az első alkalom, hogy idegenek elmondásából tudom.

  1. Ez a kislány felmászott az asztalra.
  2. Ez a kislány lesz a szökdösős kislány a csoportban, ahogy kinyílt egy ajtó, már kisurrant rajta, amíg az egyiknél futottak utána, már a másiknál volt.
  3. Ez a kislány úgy ette a mézes kenyeret, hogy háromszor kért mézet.

Az első életesemény az volt, hogy a szekrényénél öltözködve az óvónéni azzal próbált becsábítani egy szintén első napos kisfiút, hogy van Thomasos kirakó. Anya még hozzáteszi az alábbi pontokat.

  1. Ez a kislány, aki az első nap bent felejtette a Kutyikát.
  2. Ez a kislány, aki a szemüveget el se vitte, mert otthon felejtette.
  3. Ez a kislány, aki jól megnézte, melyik kislány a vágyott napocska jel tulajdonosa, remélhetőleg nem vesz érte revansot.

Kíváncsi vagyok mi lesz a második napon, és mi lesz, amikor már elmúlik az újdonság varázsa. Aztán később többet mesél. Volt meseolvasás, ezt látom a faliújságon, mikor melyik mese jön. Itthon nem mesél a benti életről.

Címkék: ovi 2.5+