Nélkülem unatkoznál

te is

Éretlenek

2014. szeptember 11. 10:20 - yerma

Szülői értekezlet volt az óvodában, ahol néhány dolog kiderült ugyan, de a többségét már a gyakorlatból tudtuk. Rengeteg őszi program lesz, közös szemétszedéstől kezdve Szent Mihály napjáig, gesztenyegyűjtésen át. Ez utóbbi a lelkes szülők dolga. Nem tudom más oviban ez hogy megy, valószínűleg ugyanígy, osztálypénz, gyümölcsbevitel, tisztasági csomag bevitel, tornaruha bevitel. Ma van az ősz kiállítás, lesz egy ősz koncert is. Hogy ezek pontosan mik, azt senki nem tudja, de őszi dekorációs falevelek és szőlőfürtök lógnak mindenütt a játszószobában. Anna csak annyit mond, arra a kérdésre, hogy mi történt bent, hogy semmi. Mikulást tartanak majd, de Télapó nélkül, mert nem létezik, és már egy háromévest kőkeményen be kell vezetni a realitásokba. Azt, aki még a tündéreknél se tart. Ezzel a jelenlevők nem értettek egyet.

Kiderült, hogy 7 új gyerek van a 21 fős csoportban, abból kettő, aki otthonról jött, a többi a bölcsiből. Ez azért fontos, mert ezek szerint ilyen picike gyerek nincs, aki még a hármat sem töltötte be, és ilyenkor még a hónap korkülönbség sokat számít. A szabályokat még ismertetik az újakkal, így a kiszólás nekünk. Aztán azért később kiderül, hogy október végéig még ne aludjon ott, ha lehet, mert aki állandóan anyát keresi már délelőtt is, az mit fog csinálni egész délután. Volt aki ezen meglepődött. Ennyit az óvodaérettségről. Viszont a banánt úgy eszi, mint senki más. Mondhatni jellegzetes. Az tény, hogy itthon már nem nagyon eszik vacsorát se, annyit eszik ebédre. És ezek szerint banánt.

Kiraktak fényképválogatást az óvoda mindennapjaiból. Az első heti termésen Anna egy könyvvel a kezében ül.

Sikerült éppen a napocskás apuka mellé leülni, aki szintén új a csoportban. Ő elmondta, hogy a kislánya nem szereti a napocska jelet, mert neki meg a pillangó kellett volna. Nem lehet mindig mindent, kezdődik a nagybetűs.

Címkék: ovi 2.5+