Nélkülem unatkoznál

te is

A nagyobb összefüggésekről

2014. szeptember 19. 11:53 - yerma

Most, hogy Anna oviban van délelőtt Anya ráér. Gondolkodni, agyalni. Mert miután a reggeli tévéműsor felhozatalon végigsiklik még maradnak bőven agysejtjei és néha jó megmozgatni azokat. De valamelyik ilyen műsorban hallottam, hogy: a fokhagyma az orosz penicillin. Fertőtlenítő hatása miatt használták gyógyszerhiány esetén nyílt sebre.

Aztán persze elgondolkodtam, hogy a természet mekkora nagy rendező, konstruktőr, operatőr és producer. Jómagam szeretem a fokhagymát. A fokhagymában levő 200 vitamin, enzim és ásványi anyag szív- és érrendszeri megbetegedések esetén hat, csökkenti a vér koleszterinszintjét, szabályozza a vércukorszintet, vértisztító hatású. És persze a vámpírok is messzire elkerülnek, mondanom se kell. De vajon nem azért, mert a penicillinre érzékeny vagyok és nem juthat hozzá a szervezetem máshogy? Azért szeretem-e a spenótot, mert vashiányos a szervezetem?

Van annak valami értelme, hogy ki mit miért szeret vagy nem szeret? Például, ha Anna nem szereti a tejet, az jelenti-e azt, hogy azért nem szereti, mert esetleg érzékeny rá? Van-e válasz, vagy csak kérdés van?

És akkor mi van, ha a válasz igen?

 

Címkék: gondolatok 2.5+