Nélkülem unatkoznál

te is

Rajz és mese

2014. november 08. 13:49 - yerma

Aki soha nem ültetett két, 20 centi távolságra levő szőlőkaró közé szilvamagot, és nem nevelt a panel erkélyen magból fenyőfát, az nem tudhatja miért rajongunk az Alex és a varázslatos gyümölcsös című meséért. Az ötperces meséből 4 perc azzal megy el, hogy Alexnek a nagymamája ad egy marék magot, ő meg a kiskertjébe elülteti. Ás, vet, öntöz, majdnem mindig ugyanúgy, a nagymama meg rávicsorog. Az az egy perc a lényeg, amikor kikelnek belőle a magok, ilyenkor mi mindig tippelünk. De még nem sikerült eltalálni. Aztán Alex és nagymamája megeszik a gyümölcsöt, mi meg megtudhatunk róla mindent. Amit eddig is tudtunk. A mesenézési szokásaink Sebaj Tóbiással bővültek, és a Mélytengeri mentőcsapattal, aminek a kezdetekor elhangzó Kapitány! Kvázi! Pezo! neveket én rendszeresen úgy értem, hogy Kapitány! Kvazi! Fecó!

Újdonság, hogy megtanultuk a következő kifejezéseket: ne haragudj anya, és sajnálom anyukám. Ezt többnyire a gondolkodás előtti cselekvésre használjuk.

A rajzolás terén is új dimenziókba léptünk, nemcsak körbeérnek a határok, de ki is színezzük szépen, satírozósan. Hozzá meghatározhatatlan nyelven énekelünk. Oviból egyre több festményt hozunk haza. Természetesen Titanicot rajzolunk, de rajzoltunk már élethű epret is.

PB080004_1.jpg

Címkék: rajzolás 3+