Nélkülem unatkoznál

te is

Márton napi séta

2014. november 14. 11:54 - yerma

Tegnap volt lámpás felvonulás az oviban. Ez a népszokás Márton napjához kötődik. Nálunk egy kicsit összevissza volt minden, maga a lámpás felvonulás 10-15 percet tartott és a szülők együtt vonultak a gyerekekkel. Lévén vegyes csoport a gyerekek még nem is nagyon voltak fogékonyak a hagyományos sétálásra, maga Anna baba is közölte, hogy elfáradtam, menni kell? na nee! Ha meg mégis, akkor egyet előre kettőt hátra, jé, itt egy katica, jé ott a Dorisz. A zsíros kenyér és lilahagyma evést is már megejtették korábban.

Anna megrajzolta a legendás képét anya "a család bojtos sapkában" című rajzának mintájára, itt a mami segítségével rajzoltak pingvineket, Ozie Boo-kat, mindenkit gondosan elnevezett a csőrének színe alapján, a végén meg karikákat rajzolt rájuk. Ne firkáld össze! Ez nem firka, hanem buborékok, és az a kép címe, hogy Ozie Boo-k buborékban sétálnak. Ez valószínűleg onnan ered, hogy megnéztük az ovis fényképeket közösen, ahol a fotós bácsi szappanbuborékok között örökítette őket meg.

Anya továbbra sem tud beszélni, és mi tagadás nagyon rossz így. Eddig fel sem tűnt, hogy mennyit beszél, de legfőképpen énekel naphosszat, amit most sikerült kiiktatni.

...
madarak lenyelték a hangot
a fák azonban tovább énekelnek
ez már az öregség jele
...

(Kassák Lajos: A ló meghal, a madarak kirepülnek)

Címkék: ovi rajzolás 3+