Nélkülem unatkoznál

te is

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső

2014. november 21. 13:27 - yerma

Anna színezni nagyon szeret. Egyik kedvenc mesénk a Domonkos, az okostelefon, amiben egy Zsófi nevű kislány közlekedik ész nélkül. Ő most KRESZ-táblákat színez, mi is azt nézzük az úton, meg színezzük. Igazából akkor kezdett el normálisan satírozni, amikor Zsófi. Hogy hívják a Zsófi nevű kislányt? Zsófinak. De mi az igazi neve? Azt nem tudjuk. Amikor ma követtük az oviba menet az egyirányú útjelző táblát, találkoztunk a kukásbácsikkal. Fél órával ezelőtt az ablakból integettünk nekik, de most az utcán is láttuk őket. Két éve integetnek rendszeresen nekünk, és most is ők ismertek meg az utcán minket. Kopasz kukás bácsit jó ideje nem láttuk, ő nem kora reggel jön, hanem délelőtt.

Anya a hároméves gyerek felügyelet nélkül való filctollas ellátásának elszánt ellenzője rendszeresen eldugja a filctollakat, vagy legalábbis azt gondolja, hogy olyan helyre dugta el, ahol illetéktelenek nem találják meg. A kis illetéktelen rendszeresen megtalálja, kissámlit odatol és leveszi, mire anya eszmél, már rajzol vele. Aztán egy ilyen eset után a filctoll eltűnik, anya hova raktad? Én sehova, nálad volt utoljára, te raktad el, gondolkozz hova. Természetesen nem tudja. A mókusok elrejtik az eleséget az odúba, de a 67%-uk nem emlékszik télen, hova dugta a kaját.

Mindig minden eldug egyébként, a forróitalporos tasak alszik valahol. De hol? Két nap múlva megmutatja, hogy a szekrény és a fal között fennakadva félúton. Játékok és ruhadarabok tűnnek el így, nyomtalanul. De általában is nagyon ravasz. Azért kell minden nap kakilni, mert akkor ehetek palacsintát.

Így éldegélünk mi itthon, ez a mi családunk: a Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső. Csak le ne rajzolja az oviban arra a kérdésre, hogy "családom".

Címkék: 3+