Nélkülem unatkoznál

te is

Kamu télapó

2014. december 06. 21:27 - yerma

Valószínűleg kevés olyan család van, ahol a Télapó 5 perc leforgása alatt lebukik. Természetesen mi a kevésben benne vagyunk. Talán már mondanom sem kell. Tavaly ugyebár még nem nagyon tudta értékelni és értelmezni a Télapó jelenlétét, örültem, amikor eljött az idő, és kinyílt a világ. Hát ugye a Télapónak ki kell pucolni a csizmánkat és kirakni az ablakba. Megvan, már csak várunk. Elalszik. Gyorsan odarakom az ajándékot, de megállít egy hang. Szia Anya! Te nem alszol? Nem.

Reggel aztán megkérdi. Mi van a csizmámban? Semmi! Persze, mert a csizmádba nem fértek bele az ajándékok. Nincs a csizmámban semmi! Igen, mert mellette van a zacskókban az egész ablakpárkány hosszában. Az én csizmámban nincs semmi!

A semmin túl kapott többek között egy kisvakondos asztali naptárat, és máris két legyet ütöttünk egy csapásra. Ugyanis Anna alig várta a szilvesztert, mert mindig is kíváncsi volt arra, hogy mi van akkor, amikor a napok elfogynak a naptárban. Veszünk egy újat. Zanzásítva és lerövidítve.

Máskülönben meg elérkezett a csokoládé és cukorka evések korszaka. Az a kislány, aki egy éve még a mandarinért rajong, most már a csokit eszi két marokra. Megérkeztünk a való világba megint. 

Anna találmánya ez a két sor:

a Pamacska
apa-macska

Címkék: 3+