Nélkülem unatkoznál

te is

A karácsony bosszúja

2014. december 25. 07:30 - yerma

Idén valahogy senki nem várta a karácsonyt. És ezt a karácsony megneszelte és meg is bosszulta.

Már a reggeli kelésnél látszott, hogy nyafogós napunk lesz. Előrehoztuk hát a gyertyagyújtást a déli ébredés utánra közvetlenül. Ez azt jelentette, hogy a délelőtt feldíszített fa mellett kellett belopni egy takaró alatt Annát. Mivel az étkezőben fér csak el a fa viszont az a lakás központja, nehéz dolgunk volt. Hogy ébredés után ne először a feldíszített fába botoljunk szuper „MacGyver” anya kitalálta, hogy a kisszobaajtó kilincsét hozzá kell kötni a fürdőszobaajtó kilincséhez, így hiába ébred fel a kisded, az ajtót kinyitni nem tudja, és visszafordul. Anya berohan és ünneplőbe öltözteti, majd a Csendes éjt együtt éneklik el. Ez a terv. Ó szent együgyűség, o sancta simplicitas.  

A valóság mindezzel szemben az volt, hogy az álomtól kótyagos Anna ki próbálta nyitni az ajtót, de a kötél nem volt elég szoros (Anya a kötözést alvállalkozónak adta ki), így résnyire látszott a karácsonyfa, amit a szemfüles gyermek észre is vett. Karácsonyfa rikkantotta játszóruhában és ásított egyet. Aztán odarohant a fához, milyen kevés ajándék van alatta mondta és továbbment. Tovi, ahogy mondani szokta, meséld nyugodtan tovi. Mindeközben a tévé nem olvasta be a hangfájl formátumot, zene nem volt. Nesze neked ünneplő ruha. Az első ajándék az irkafirka szőnyeg. Csak le kell törölni és rajzolhatsz újra. Vagy mégse? Ez az egyszer használatos irkafirka szőnyeg tízezerért. Anya feladja és visszaöltözik. 3 óra van.

Aztán amint megfordult a sorrend: sütünk. Mivel fejből készítette a sütit, már csak a tepsiben vette észre szuperanyu, hogy egy hozzávaló kimaradt. Nem baj, hozzákeveri ott, már önti is az olajat. Mondom az olajat. De nem, ez a citromlé volt. Végülis mindegy. Még jó, hogy nem ecet. Aztán még gyorsan fellázad a nyomtató is. Nap végére meg marad a Reszkessetek betörők.

A 2014-es év szamovárja idén a színes ceruza, valamint módozatai, zsírkréta és filctoll voltak, anélkül nem jöttünk haza sehonnan.

Minden nap annyit ér, amennyi tartalmat beletöltünk.

Szólj hozzá!
Címkék: karácsony 3+

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr697009411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.