Nélkülem unatkoznál

te is

Nyílt nap az oviban

2015. január 12. 14:58 - yerma

Nem tudom más óvodáknál ez hogy szokás, de nálunk a héten délelőttönként nyílt nap van, amikor a szülő és gondviselő befárad és végignézheti a délelőtt folyását. Még szerencse, hogy a két felnőtt szülő külön napokon teszi tiszteletét, különben az óvodát ki ellenőrizne és számoltatná el.

Amikor anya és mami odaért éppen meseolvasás volt: kispárnákon ülve hallgatták a gyerekek a mesét, és hozzászóltak általában. Kivéve Annát, aki a szandálját babrálta és látszott rajta, hogy a Holle anyó nem köti le túlzottan. Aztán észrevett minket, de akkor is ülve maradt, ami nagy szó. A mese végén a mesegyertyát a maci javaslatára Anna fújhatta el, aki példásan viselkedett, amikor nem zavarta meg a mesét halandzsázással. Hiába, még hétfő van. Aztán elkezdett festeni temperával, egy hóembert, amikor is kicsit féltem, mert a hóember színezése nálunk sosem volt egy hosszú elfoglaltság. De Fanni néni a fehéret is kiszíneztette vele, a festékeket rutinosan kimosta az ecsetből, aztán meg rutinosan kezet mosott. Aztán vasúti sínpályát épített, ezzel elvolt egészen délelőtt. A nagy almaevéskor is rendesen viselkedett. Kicsit akkor ingott meg, amikor haza kellett jönnünk, neki meg ott kellett maradnia, de csak ebédre, mert azután jöttünk haza együtt.

Itthon aztán nem sokat aludt, mert arra felébredt, hogy pisilnie kell és már nem tudott visszaaludni. Többek között az ilyen incidensektől félnek az óvónők, amikor nem merik vállalni a bent alvást, amíg anyuka vissza nem megy dolgozni és nem muszáj.

Hamarosan muszáj lesz.

Címkék: mese ovi rajzolás 3+