Nélkülem unatkoznál

te is

Tedd a kezed a tévére

2015. január 21. 14:50 - yerma

Igazából úgy egy hete vannak előjelei, hogy bujkál benne valami. De semmi más kísérőtünet nem volt. Kivéve tegnap estét, akkor is kis hőemelkedés volt, meg egyre erősebb hurutos köhögés. Ennek a fele sem tréfa, otthonmaradás és orvos, gondoljuk.

Aztán a védőnő megerősített, hogy a tünet, az maga a gyerek, voltak benn az oviban tetvészkedni, és látta, hogy mit művel Anna a többiekkel, harcra készen mereszti a kis körmeit, hogy valakit kaparhasson, élesíti a fogacskákat, hogy haraphasson. Mindenki csodálkozik: ez egy egészséges gyerek, aki csak azért van a szülők pszichés vizsgálataiba bevonva, hogy az anya játszmáinak részese legyen. Ennek semmi baja nincs. Vagy mégis?

Nem mellesleg ezt a harapásos történetet én úgy hallottam közvetlenül a kis elkövető szájából, hogy megharaptam az Adrit és jött a doktornéni meg a védőnéni. Te jó ég vér is folyt? Igen, mindenkinek az ereiben. Mint az emberi lét alapja.

Talán egy egyszerű nátháról van szó. Időpont az orvoshoz mára már nincs, járvány van, szedjék a szokásosat, mondja az asszisztens. Apuka nem úgy gondolta, telefonál később anya is. Mi ez, távgyógyítás?

Na akkor tedd a kezed a tévére, megadom a születési dátumot, és mukodj!

Címkék: betegség 3+