Nélkülem unatkoznál

te is

A hattyúdal

2015. február 09. 13:22 - yerma

Ha egy pillanatra azt hittük volna, hogy két és fél hét betegség után csak úgy lazán visszamegyünk az óvodába a kiscsoportossal, akkor nagyon tévedtünk volna. De mivel a napi folyamatok ütőerén tartjuk az ujjunkat pontosan tudtuk, hogy a tél dacára nem kellően felöltöztetett gyerek megfázik megint. Láz és távgyógyítás újfent. De mivel ennyire képben vagyunk tudjuk azt is, hogy a betegség ideje véletlen módon egybeesik szuperapu hattyúdalával, ezért bizonyos szempontból kényelmesebb, ha nem jár oviba. Pláne amíg anya dolgozik. 

Nem zavar meg minket az sem, hogy fent említett kisgyerek annyira várja a nyarat, hogy mindennap megkérdezi, hogy kitavaszodott-e már. Azon persze meglepődünk, amikor azt kérdezi, hogy amikor nálunk tél van és a Föld másik felén nyár, akkor van-e olyan hely a Földön, ahol éppen tavasz van? Tudta-e Ön? Persze, hogy nem. És még attól rettegtem, hogy nem fog kérdezni.

De egyéb kreatív ötletei is vannak. Hamarosan vissza kell mennem dolgozni, mondja anya. Menj vissza dolgozni, hogy meg tudd venni a lila kastélyt. Így tűnt el a reklámmentes naplód, kislányom.