Nélkülem unatkoznál

te is

Nincs több mese mára

2015. február 17. 16:01 - yerma

Arról már letettem, hogy minden kedvenc meséről megemlékezzem, hiszen mindegyik kedvencnek lett kikiáltva. A Szép álmokat gyerekek című mese a legújabb kiválasztott (Igli Pigli), de leginkább a nap végét jelző bemondást kell mindig megvárni: kedves gyerekek, nincs több mese mára. Menjetek aludni.

A másik apropó, ami miatt ezt írom a mai nap, amikor megpróbáltuk az óvodában való bennalvást. Beszédes a próbálni ige jelentése, ami magában hordozza a tartalmat: megkíséreltük, de nem ment. Finoman fogalmazva nem ment, mert nagy sírásba fordult. A kislány, aki reggel még bent akart aludni, ebéd után már meggondolta magát. Hiába jelmezbál, hiába lufik, hiába matricák. Fél órát töltöttek az altatásával, aztán feladták.

Mindig ilyen nehezen alszik el? kérdezték szuperaput, aki erre nem tudott válaszolni. Ha szuperanyut kérdezték volna, akkor ő azt mondta volna, hogy az elmúlt három év egy folyamatos altatással telt. Szinte nem emlékszik másra, csak hogy altat. Emlékszem, amikor először vártam meg, mennyi idő alatt alszik el önmagától. Este. Másfél óra volt.

Valahol azt olvastam, hogy altatásban az győz, aki tovább bírja.

Mindig a gyerek bírja tovább.

Címkék: ovi altató 3+