Nélkülem unatkoznál

te is

Hol volt hol nem volt

2015. április 02. 08:24 - yerma

Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy kislány, aki annyira csintalan volt, hogy mindenki hamar kiborult tőle. Ezt a kislányt a legnehezebb volt altatni, a fáradt vagyok állapotától a tényleges alvásig két óra telt el, de a várakozás ideje mindig hosszabbnak tűnik, így hosszabbnak tűnt ez is. Hát még a kislány azzal toldotta meg, hogy rúgkapált, dalolászott csendes pihenő helyett. Mivel a szopin cumizást sem hagyta el időben azt foggal harapta és rángatta, dobálta a fejét hozzá. Ezt halandó altató soha nem értette meg, a beadványokban is csak lustán átlapozták. Jellegzetes volt még a szopin szörcsögése is, amiről minden az eszünkbe juthatott volna, csak az a kifejezés nem, hogy csendes pihenő. Éjszaka a nyugtalan álmában többször felkelt és azt szekírozta a nyafogásával, aki éppen mellette aludt és kéznél volt.

Ez a kislány annyira rosszuk viselkedett, hogy még annak is elege lett belőle, akinek nem szabadott volna, hogy elege legyen. Megunta és egyszerűen a kislánnyal való nem találkozásra törekedett. Este sokáig nem került elő, gondolkodott abban is, hogy egyszerűen haza sem megy és nem alszik otthon, világgá megy. Ezt eddig nem merte megtenni. Hallgatásával tüntetett nagyon sokáig, egészen addig, amíg meg nem unta ezt is és feladta.

De aztán csak fogta a hamuba sült tarisznyát és odébbállt. Azért egy tarisznyába is simán elfértek a dolgai, bankkártyáját vitte csak magával. Elment egy világ körüli luxusútra, sétált a Champs- Élysées-n. Belebújt a telefonba, lisztet őrölt a malomba. Odafigyelt és szándékosan nem lájkolta az "egy rossz nap gyerekkel még mindig sokkal jobb, mint egy jó nap gyerek nélkül" feliratú coelho-i magasságokba szánt egyperces észosztást, mert egyszerűen nem értett vele egyet. Nem szégyenkezett ezért. Szabad volt.

Mindeközben otthon állt a bál. Valószínűleg. De nem érdekelte. Nem volt hajlandó cipelni ezt a terhet, ami nem az ő terhe.

Vigye a bíró.

Címkék: mese anya ír 3+