Nélkülem unatkoznál

te is

Nyár van nyár

2015. június 12. 14:42 - yerma

Lassan kezdődik a nyári szünet, de ez persze az ovira nem érvényes. A mi életmódunkban sem hoz alapvető változást, hogy nyár van, legfeljebb azt, hogy hamarabb fel tudunk öltözni és odaérünk. A napok ugyanúgy telnek, mint eddig. Lévén semmi nem változott az életünkben azzal, hogy enyém a tank. Igazából nekem nem is ilyen tank kellett volna, és mint olyan szerencsés ember, aki ült már igazi tankban élete során elmondhatom, hogy benne ülni egy kényelmetlen, klausztrofób helyzet. Most már játszanék inkább mást.

A napok most úgy telnek, hogy kimarad a délutáni alvás, ezáltal rövidebbek a nappalok. Az éjszaka így nyugodt és egy huzamban átalusszuk, visszaalszunk fél 8- 8 óráig. Gyors vágtában 8 és fél 9 között érkezünk az oviba, ahol 9-ig van reggeli. Eddig még csak egyszer értünk oda olyan későn, hogy lemaradtunk róla. Anna a napot simán kibírja fáradtság nélkül, saját tappancsain délben hazagyalogol, ami ugyan probléma volt, de már nem az, amióta nem fárad el. Úgy tűnik ez a megoldás tartható, szopin alvást kiiktattuk, nagyok vagyunk és ügyesek. Vannak napok, amikor borul a naprend, és 5-kor, 6-kor kel. Ilyenkor a fenti rendtől eltérünk. Másnak egyelőre nem alszik el.

Óvodai jelenlétét Annának a szokásos zűrzavar jellemzi, ráordít másra ok nélkül, húzgálja a hajukat, elipszilonnal fojtogat. Ben Mickeringgel pedig egy tökéletes párost alkotnak, akik minden csínytevésre hajlanak. Ellentétben a többi gyerekkel. Szó volt róla, hogy nevelési tanácsadó segítségét kapjuk, de majd csak szeptemberben egyrészt, másrészt meg valószínűleg annak a jelenléte is úgy fog dominálni, mint a gyámhivatalé vagy családsegítő szolgálaté. Állítólag a gyerek érdekeit képviselik ellentétben a szülőkkel, de a gyereket egy éve nem látták. Ellentétben a szülőkkel. A határozatokból tudom, hogy egyáltalán léteznek és ez jó. Láttam valakit, aki hallott róla, hogy csináltak valamit. Na, az nem volt jó.

Igazából boldogan élünk.

Csak nem tudunk róla.

Címkék: ovi altató 3.5+