Nélkülem unatkoznál

te is

Annariadó

2015. június 19. 11:17 - yerma

Azért a gyerekek vannak olyan leleményesek, hogy megoldják a saját kis dolgaikat, vagy legalábbis rávezetnek a megoldásra. Titokban reménykedtem, hogy az óvodai magatartásbeli problémákat is egyszerűen meg fogja oldani a közösségi tér, ahol vagyunk. Ahol nem segített a felnőtt figyelmeztetés ott jöttek a zseniális gyerekek és elgondolkozásra késztettek. Azt találták ki, hogy a megtámadni készült gyereket figyelmezteti valamelyik társa azzal, hogy elkiáltja magát: Annariadó! Erre Anna elgondolkozik, mert nem tud meglepni senkit a támadásával és okafogyottá válik így az egész stresszkezelési akciója. A közösség összezárt. Bekerülni meg nem olyan könnyű, meghívásos rendszer van. És tagdíj.

A mindennapokban pedig új távlatok nyíltak, már kártyázunk Fekete Pétert királylányos kártyával. Ez azért fontos, mert a szabályok egyelőre nem nagyon érdeklik és a kedvenc királylányos kártyát gyűjtjük, ha megvan, akkor sem rakjuk le. Nem a Fekete Péter a sztár, hanem a királylány, mert szép szőke hosszú haja van. Ha nem nyer sír, na persze volt egy borítás is, amikor szuperapu az első húzásból lerakta mind a két párját és ezzel megnyerte a kört. Ti se fogtok sokat kártyázni egymással.

Kitaláltam egy szerkezetet, az a neve, hogy farkas-akkumulátor, mondja Anna. És az mit jelent? Megnyomod a gombot és eldőlnek a farkasok. Ez a játék tárgy egyébként valós, csak nem ezen a néven ismert. Jelenleg félünk a farkasoktól, az Okoska botocska mesében azt a részt egyszerűen ugorjuk, amiben a farkas jön, mert nem elég vidám viszont félelmetes. A Mumin völgyből a láthatatlan cickányok is már félelmetesek, mert csak a szemük látszik. Így utólag visszaköszön ebből a meséből a Varjúdombi mesék sokkja, amit a 80-as évek gyerekei soha nem fognak tudni kiheverni. Az anyag nem vész el, csak átalakul.

Címkék: gyerekszáj ovi 3.5+