Nélkülem unatkoznál

te is

Neked írom a dalt

2015. július 12. 07:53 - yerma

Felmerült a kérdés még régebben, hogy mi ennek a naplónak a célja. Az addig tiszta sor, hogy Anna naplója és anya segít neki írni, de kinek is szól. Mert anyának nemigen: egyelőre nagyon nehezen tudja elképzelni, hogy ezekre az évekre vissza akar egyáltalán majd emlékezni. Némely történetnek az a sorsa, hogy elfelejtsük. Majd a jövő megmondja, hogy ez is olyan-e. Tehát anyának nem. Anna sem biztos, hogy büszke lesz ezekre a történetekre, illetve én nem leszek mindig büszke a gondolataimra, amit róla gyerekként gondoltam. Amit magamról anyaként gondoltam. Ki tudja neki milyen lesz majd ezeket a sorokat visszaolvasni, ha majd megnő.

Igazából aki ezzel a gondolat folyammal tud mit kezdeni hosszú távon, az egy szakember. Tudjuk, hogy a pszichológiai esetek nagy hányadában (99%) a probléma megoldása az anya-gyerek kapcsolatban keresendő, ráadásul az első három életév különösen fontos ebből a szempontból, mert akkor sajátítja el a szociális kapcsolódások mikéntjét. Azt is tudjuk, hogy előbb-utóbb a psziché fejlesztéséhez minden értelmes ember eljut, hanem is csomót bogozni, de az önismeret miatt.

Szóval kedves pszichológus néni! Találtál egy időkapszulát, egy üdvözletet a múltból, greetings from 2015, bontsd ki és nézd meg. Remélem az élet már eljutott arra a szintre, amikor ezeket olvasod, hogy komolyabban veszik a komolyabb dolgokat, elsiklanak a nem fontos felett. De azon sem lennék meglepődve, ha nem. Azt is remélem, hogy te majd a jövőből fel fogod tudni venni a kapcsolatot velem, megtalálod a módját. Kérdezz és válaszolok. Olyan ez, mint amikor fel nem tett kérdésekre próbálunk válaszolni. Tudom, hogy téged a hiányzó szavak érdekelnek leginkább, amik ebből a naplóból kimaradtak. Semmi nem fáj jobban, mint a hiányzó szavak helyén érzett űr, annak a hiánya. De nincs sok és amit nem írtam le, azt mindig megpróbáltam körülírni.

Kedves pszichológus néni! Neked írom a dalt, neked énekelek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr37617708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.