Nélkülem unatkoznál

te is

Második évad

2015. szeptember 10. 16:09 - yerma

Beköszöntött az óvodai második tanév. A változatosság kedvéért megint új óvónőt kaptunk, ami nem rázott meg minket, mivel az a napi néhány óra, ami a délelőtti benn tartózkodásunkat érinti elenyésző. Persze vannak napok, amikor fél 10-re érünk be és fél 1-kor már eljövünk, de erről szemérmesen nem szeretnénk beszélni. Beszél helyettünk az óvodavezető. Sor került a második évad első szülői értekezletére is, ahol megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az új gyerekek szülői mennyire ráérnek. Valamint észleltük azt is, hogy nem véletlenül nem mentünk melléjük traccsolni, amikor a gyeses korban unatkozva játszótereztünk. Az ovi idén is nem mindennapi programokkal foglalja el a szülőket elsősorban, mert egy hároméves szép ruhában nem biztos, hogy az őszi évszakkoncerten már jól érzi magát, viszont érdeklődő szülőket szeretettel várnak, így sanszos, hogy elsősorban a kötelező elemek kipipálása a cél, a gyerek ezúttal csak biodíszlet. De ez a szemlélet általában nem jellemző az ovira, mert korrekteknek tűntek - egészen a bírósági szakvélemény megírásának pillanatáig. Az is lehet, hogy eddig is ilyenek voltak, csak nem tűnt fel, mert egyszerűen ráértem én is és ezzel nem foglalkoztam. Lehet, hogy csak most tűnik viccesnek a négygyerekes szülő, aki szülői értekezleten ráér, fél 8-kor még ráérősen ecseteli új gyereke allergiába hajló tüneteit, ami mellesleg minket nem érdekel, de van, akit igen. Valószínűleg ezek a szülők négy, vagy több hadra fogható nagyszülővel rendelkeznek és a házukat sem vették, hanem örökölték. A többi számára mindenesetre zavaró ez a hozzáállás. Többedszerre kérdőjeleződik meg a vegyes csoportról elsőre gondolt vélemény, talán jobb lett volna egy adott szülői garnitúrát hurcolni évekig. Na, majd az iskola.

Anna egyébként nagyot változott, bár még néha kacska és csacska, de most már nem kiscsoportos dedós, hanem középsős, akinek vannak feladatai, mint amilyen a naposság, amit nagyon szeret. Most már megbarátkozott a lányokkal is, akikkel eddig nem nagyon. Szerencsétlenségünkre 16 fős létszámmal bootoltunk újra, amiből 11 fiú. Ez azt jelenti, hogy öt elballagott kislány helyett nem jöttek lányok, így nincs nagyobb lány társaság. Ezek mellé cseppet sem kislányos űzhető sportok társulnak: foci, kosárlabda, néptánc. Aerobik majd nagycsoportban.

Egyelőre a helyzet ebben a formában egy olyan több ismeretlenes egyenlethez hasonlít, aminek a valós számok halmazán ugyan van megoldása, de az senkit nem érdekel.

De majd megszokjuk, mint mindent és alkalmazkodunk.

Címkék: ovi 3.5+