Nélkülem unatkoznál

te is

Kisanna Párt

2015. szeptember 16. 21:57 - yerma

Mostanában azzal szórakozunk, hogy bedigitalizáljuk az esti meséket oly módon, hogy telefonon felvételre mondjuk. Ennek elsősorban kényelmi okai vannak, mert a napi rután estére Anya nem mindig van partiképes állapotban. A Kisannával kezdtük, ami ugyan egy nagy szöveg, de szerkezetileg erre a feladatra alkalmas, lévén sok kis meséből áll. Több kis történetet elmondunk síri hallgatósági csend közepette, ez a program. De nem mindig sikerül elsőre. Igazából ritkán sikerül elsőre. Tulajdonképpen még nem sikerült elsőre.

A sánta kiscsirke történetével kezdtük. Na, azt alapból kétszer kellett felvenni, mert az első túl halk lett és mindenki elrontott benne valamit. Anna közbekotyogott. Anya köhögött, Apa tüsszentett. 11 perc a mese, bátor vállalás volt eleve egy szuszra nekivágni. Igazából harmadszorra is fel lehetett volna mondani, hogy tökéletes legyen. A mese poénja, hogy a sánta barna tyúk helyett Anya azt mondta, hogy sárga barna tyúk. Mindezt az utolsó métereken a célegyenes előtt.

A második A gyíkok című rész volt, amit szintén kétszer kellett volna venni, mert Apa megengedte a csapot a háttérben és kitekerte egy PET-palacknak a nyakát, ami azóta is traumatikus élmény maradt. Itt viszont Anya résen volt és az első zavaró hatásnál megállította a felvételt, és bevártuk míg a hangok elülnek. A felvételnek így is van poénja. A mese azon a részénél, hogy Kisanna, legyünk halkak, nehogy elijesszük a gyíkokat, jött az oldal vége és a lapozás, ami közelebb volt a felvevőhöz, mint a szánk:

most szép csöndesen lépjünk  HRSSS el ne áruljon a zizegő fű 

A harmadik A csigatemető, amit azért nem sikerült elsőre felmondanunk, mert a szöveg tagolásából nem derül ki egyértelműen, hogy hol kezdődik a szöveg és hol ér véget.

A rókás és denevéres részt nem sikerült felmondanunk, mert ugyan a napi mese része, Annára néha rátör a saját életével való rendelkezés jogának tudata, és egyszerűen letiltotta a felvételt. Komoly politikai véleményformáló erő lett négyéves korára. Mint ahogy azt néhány kommentelő megmondta már az elején. Csak a hozzászólásuk nem volt látható és publikus, mert Anya letiltotta. Ennyit az anarchiáról, a demokráciáról és a vélemény szabadságáról. Meg arról, kire ütött ez a gyerek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr547794006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.