Nélkülem unatkoznál

te is

Még ifju szivemben a lángsugarú nyár

2015. október 01. 16:26 - yerma

Már ősz van, hullanak a levelek. Az mit jelent? Hogy elmúlt a nyár és közeleg a születésnapod. Nem akarom, hogy elmúljon a nyár. De már megsárgultak a falevelek és lehullottak. Van egy zseniális ötletem. Ha felszedjük a földről a lehullott faleveleket és befestjük zöldre, akkor pillanatragasztóval visszaragaszthatjuk a fára, és akkor nem múlik el a nyár.

Lásd korábban a homokóra-haditervet, amit az idő megállítására másfél évvel ezelőtt dolgozott ki, a zöldre festésről pedig Heine jut eszünkbe elsőre. Másodszor.

Óvodából könyökig festékesen érkezik haza. Hát te meg mit csináltál, kérdezi okosan szuperanyu. Festettünk és téged kellett lefesteni. Jaajjj! Na de kékre? Biztos úgy rajzoltál le, hogy két nagy szemem van, egy pötty orrom és egy fél karikányi a szám. Mindezt kéken. Ezen nevet. Kicsit babitsos lettem volna a sok feketével. Groteszk portré. Anyáról lehet.

Az élet végén meghalunk, kezdi megint. De addig élni kell. A halál igazából nem is olyan fontos, nem az a nagy mutatvány. Hanem hogy addig élni kell.