Nélkülem unatkoznál

te is

Melletted nincsenek hétköznapok

2015. december 26. 15:42 - yerma

Be van kötve az ajtók kilincse? kérdezte Anna ravaszul karácsony reggelén, miután el lett mondva neki, hogy technikai okok miatt már reggel jön a Jézuska. Nincs. De jó. Ott egy fa. Nem baj. Mi van a fa alatt? Nekem az a kis titkos napló kell, amire az van írva, hogy Anya. De ott van mellette a te játékod. Nem baj, nekem a titkos napló kell, azzal kicseréli a post-it cetliket. Ennyit a karácsonyról. A nagy dobozokat eztán fel sem bonja, az anyáé. A titkos naplóról kiderült, hogy csokoládé. Reggeli helyett. Ezúttal anya járt jobban, mert a csokoládét szerencsésen elcserélte egy xbox-ra, ami szemmel láthatólag Annát nem hatotta meg. Soha többé nem lesz karácsony, mondta erre szuperapu, aki az angyalka szerepét vállalta magára. Ezt a karaktere nem is tette hitelessé, nem is gondolta senki komolyan. Na, haladjunk.

Az idei karácsonynak új és normális értelmet ad a szeretet új dimenzióba kerülése a kórházi eseményeken keresztül, ezért anya cseppet sem csinált lelkifurdalást abból, hogy a szenteste a mekiben ebédel. A további eseményeket is meghatározta a cselekmény ezen folyása, ami azt jelenti, hogy egy nap alatt borult az egész karácsonyi készülődés. Voltak slágerajándékok, tipikusan a Lotti Karotti, ami egy aranyos kis nyuszis társasjáték, és az ajándékba megkapott, nem várt trambulin. karácsony tekintetében még mindig van hová fejlődnünk, egyszerűen nem érzi, mi az ünnep, de ez nem is csoda, mert akkor éreznie kellene azt is, mik a hétköznapok. De nálunk nincsenek hétköznapok, mert minden nap más, és reggel még nem tudjuk, mi fog történni estig. Na az este, az most már biztos. Így aztán nagyon nehéz egy gyereken megkövetelni a rendet és a rend szeretetét. Nem csoda, hogy nem is megy.

Miért pont karácsonykor menne, ugyanolyan káoszos nap, mint a többi.

Szólj hozzá!
Címkék: karácsony 4+

A bejegyzés trackback címe:

https://opal.blog.hu/api/trackback/id/tr368200508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.